Co do Delty to nie mialem przekonia ale za to kupilem gripa ALPHA i jest rewelacyjny, z zapietym 70-200/2.8 zero luzu ! a guma pokrywajaca obicie lepsza niz w oryginale jaki mialem przy 400D
Co do Delty to nie mialem przekonia ale za to kupilem gripa ALPHA i jest rewelacyjny, z zapietym 70-200/2.8 zero luzu ! a guma pokrywajaca obicie lepsza niz w oryginale jaki mialem przy 400D
Moje zdjęcia na forum
7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
http://jaceklosko.blogspot.com/
2 blachy polaczone 4 tulejami i skrecone. na to wszystko "ubudowa" z plastiku
w skrocie
"Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli"
delta kupa straszliwa mam i nie polecam
a te co wkleiliście ciekawe są
Ostatnio spotkała mnie dwa razy niemiła niespodzianka. Po włączeniu 40D, na wyświetlaczu nie pojawiło się "czyszczenie matrycy", aparat nie wykrywał karty pamięci i zupełnie nie reagował na przyciski menu. Jedynie AF w obiektywie działał. Pomagało jedynie odkręcenie i przykręcenie gripa z powrotem. Zdarzyło mi się to dwa razy w niedługim odstępie czasu. Samo wyjmowanie baterii z przykręconego gripa nic nie dawało, można by było sobie tak pstrykać on/off do upadłego. Co jeszcze dziwniejsze, korzystam z oryginalnego canonowskiego gripa z dwoma oryginalnymi akumulatorami! Czy ktoś spotkał się już z czymś takim?
Ostatnio edytowane przez karol.pilch ; 23-07-2009 o 02:40
ja korzystam z oryginału i takich przypadłości nie zauważyłem. moze to jakaś usterka mechaniczna w środku, moze jakis kondensatorek czy inne małe badziewko zdechło i stad te problemy. jesli masz go na gwarancji to slij do naprawy, ew. zadzwon na żytnią i zapytaj sie czy z takim czyms mieli do czynienia i czy to naprawią.