Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Jaki Grip do 40D

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Co do Delty to nie mialem przekonia ale za to kupilem gripa ALPHA i jest rewelacyjny, z zapietym 70-200/2.8 zero luzu ! a guma pokrywajaca obicie lepsza niz w oryginale jaki mialem przy 400D

Początki nałogu Awatar GhostRider
    Miasto
    Tarnow - okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misiek87 Zobacz posta
    A teraz moje pytanie - kto wie co jest w srodku w zamienniku?
    W wątku o Phittixie jest rozkręcony grip - poszukaj a znajdziesz.
    Moje zdjęcia na forum
    7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
    http://jaceklosko.blogspot.com/

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

2 blachy polaczone 4 tulejami i skrecone. na to wszystko "ubudowa" z plastiku

w skrocie
    "Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli"

Początki nałogu

Domyślnie

delta kupa straszliwa mam i nie polecam
    a te co wkleiliście ciekawe są

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ostatnio spotkała mnie dwa razy niemiła niespodzianka. Po włączeniu 40D, na wyświetlaczu nie pojawiło się "czyszczenie matrycy", aparat nie wykrywał karty pamięci i zupełnie nie reagował na przyciski menu. Jedynie AF w obiektywie działał. Pomagało jedynie odkręcenie i przykręcenie gripa z powrotem. Zdarzyło mi się to dwa razy w niedługim odstępie czasu. Samo wyjmowanie baterii z przykręconego gripa nic nie dawało, można by było sobie tak pstrykać on/off do upadłego. Co jeszcze dziwniejsze, korzystam z oryginalnego canonowskiego gripa z dwoma oryginalnymi akumulatorami! Czy ktoś spotkał się już z czymś takim?
    Ostatnio edytowane przez karol.pilch ; 23-07-2009 o 02:40

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

ja korzystam z oryginału i takich przypadłości nie zauważyłem. moze to jakaś usterka mechaniczna w środku, moze jakis kondensatorek czy inne małe badziewko zdechło i stad te problemy. jesli masz go na gwarancji to slij do naprawy, ew. zadzwon na żytnią i zapytaj sie czy z takim czyms mieli do czynienia i czy to naprawią.
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karol.pilch Zobacz posta
    Ostatnio spotkała mnie dwa razy niemiła niespodzianka. Po włączeniu 40D, na wyświetlaczu nie pojawiło się "czyszczenie matrycy", aparat nie wykrywał karty pamięci i zupełnie nie reagował na przyciski menu. Jedynie AF w obiektywie działał. Pomagało jedynie odkręcenie i przykręcenie gripa z powrotem. Zdarzyło mi się to dwa razy w niedługim odstępie czasu. Samo wyjmowanie baterii z przykręconego gripa nic nie dawało, można by było sobie tak pstrykać on/off do upadłego. Co jeszcze dziwniejsze, korzystam z oryginalnego canonowskiego gripa z dwoma oryginalnymi akumulatorami! Czy ktoś spotkał się już z czymś takim?
    każda elektornika nawet ta orginalna potrafi się zepsuć - jeżeli nie działą to masz 2 wyjścia. Podłączyć twój grip do innego XXD i sprawdzić czt to napewno wina gripa i wtedy wysłac do serwisu.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów