od pół roku używam z 40-ką i jestem zadowolnionyzero problemów, zero luzów
a używam coś takiego
http://www.allegro.pl/item585898991_..._e2_pilot.html
Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub
no cena super...
jeżeli taki super to może zmienie zdanie do zamienników![]()
Canon 40D + 17-40L + C50/1.4 + 430EX + HOYA HMC
Canon G5 + jakies filtry + duży plastikowy statyw
HAMA DEFENDER 200
ale za to jaki brzydki![]()
A teraz moje pytanie - kto wie co jest w srodku w zamienniku? Plastik czy moze inne materialy. Bo z tego co wyczytalem na POTN to roznica miedzy BG-E2 i BG-E2N to nie jest jedynie dodatkowe uszczelnienie.
BG-E2 jest wenatrz wykonany z plastiku a BG-E2N ma wykonczenie blaszane/metalowe. Chodzi o to, ze latwiej "przekrecic" BG-E2 i ulamac cos z jakichs zabkow plastikowych wewnatrz. Canon poprawil to w BG-E2N. Ciekawe jak jest w zamiennikach?
Używałem BG-E2 i jedyną jego wadą było to że się nie tyle wycierał co "polerował" na kantach od wkładania do torby.
Btw - bezpośrednio porównywałem oryginał oraz phottixa i drugi raz bym na haracz canona nie przystał, wykonanie jest niemal identyczne.
a ja zaryzykowałem Deltę i uważam że za tą cenę jest bez konkurencji. Wykonanie wiadomo - nie jest "japońskie" tylko "chińskie" ale nie popadajmy w przesadę - to nie obiektyw i nie jest potrzebna aż taka precyzja. Funkcjonalnie jest bezproblemowo
/sig w budowie/
40D, Pancolar 50mm 1.8, C50 1.8 MkII, C35-105, Granit 80-200 mm , Jupiter 85/2.0 , 135mm, walizka różności