Strona 8 z 21 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 203

Wątek: Analogi - czy jest sens jeszcze je kupować?

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

juz mam 3 pak superii najbardziej mnie boli to ze nie wyrobilem sie z kupnem 17-40 tak mam tylko 50 mm najszerzej. chce isc w lecie gdzies w gory - czytalem ze sa klisze ktore dobrze reaguja na kontrasty - ladnie naswietlaja np krajobrazy gdzie sa duze kontrasty - prawda to?
    Ostatnio edytowane przez Voith ; 10-04-2009 o 13:57
    Mniej sprzętu, więcej talentu.

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Voith Zobacz posta
    juz mam 3 pak superii najbardziej mnie boli to ze nie wyrobilem sie z kupnem 17-40 tak mam tylko 50 mm najszerzej. chce isc w lecie gdzies w gory - czytalem ze sa klisze ktore dobrze reaguja na kontrasty - ladnie naswietlaja np krajobrazy gdzie sa duze kontrasty - prawda to?
    pewnie są, dużego doświadczenia nie mam ale IMHO nie należy do tych Superia..przynajmniej ja miałam wielką porażkę z Superią przy kontrastowym świetle okolo2-3 po południu
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Duze kontrasty przenosza typowo portretowe filmy jak Kodak Portra NC czy Fuji PRO 160 S (dawniejsze NPS).
    Z uniwersalnych to Reala oraz fajnie sie zapowiadajacy nowy Ektar 100.
    Generalnie tez jest tak, ze Kodaki sa cieple, a Fuji chlodne.

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

A mam takie pytanie - czy w jakosci zdjec bedzie sie roznil eos 3000 od eosa 1 ? Bo w cyfrowych lustrzankach sa inne matryce i w ogole. A jak jest w przypadku analogów ?
    Mniej sprzętu, więcej talentu.

Domyślnie

A w analogach masz klisze i tyle. Wyjdzie (powinno wyjść) to samo zdjęcie. Różnica może być jedynie w ekspozycji - różna klasa światłomierzy (ważne przy slajdach) ale przy negatywach i tak nie będzie widać różnicy

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Voith Zobacz posta
    A mam takie pytanie - czy w jakosci zdjec bedzie sie roznil eos 3000 od eosa 1 ? Bo w cyfrowych lustrzankach sa inne matryce i w ogole. A jak jest w przypadku analogów ?
    A na logikę?
    Jeżeli jest szczelny i trzyma czasy - reszta zależy tylko i wyłącznie od obiektywu, puszka nie ma żadnego wpływu na jakość zdjęć (o ile się nie otwiera w trakcie, nie nakłada klatek - SPRAWNA). Autofokus, silnik, światłomierz, sterowanie lampą - to bajery ułatwiające fotografowanie. Czasami niezbędne, czasami bardzo fajne, czasami wkurzające - ale tylko ułatwiające.

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Ja dzisiaj kupiłem cud miód Eosa 650 z 28-80 w stanie perfekcyjnym - poprzedni właściciel wyciągnął go z gablotki :-) Sprzedawał część kolekcji bo zbiera na cyfrę :-)

Zamówiłem w czarno-białe Fomapan R100 - czarno biały slajd i już w głowie rodzą się kolejne pomysły.

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

a ja ostatnio zanabyłem EF-m wyczes sprawa - traz szukam gripa do niego bo korpus trochę mały

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Leży w szafce Canon 50 Eos.No już nie leży bo go położyłem przed sobą.Trudno mi opisac jak go bardzo lubię.Kawal świata i czasu..E, narobiliście mi bałaganu.On jest wklejony w moją rękę.No, nie wiem, mam jakieś filmy.Może jednak..Jestem "na cyfrze" jakieś trzy lata,już sie trochę przyzwyczaiłem ,już nawet niektore moje fotki wygladają,no jako tako.Apage satanas ..nie kuście.

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Janmar...nie krepuj się...poczuj to
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Strona 8 z 21 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów