Strona 11 z 21 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 203

Wątek: Analogi - czy jest sens jeszcze je kupować?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Zakłady Pronit w Pionkach chcą wrócić do tłoczenia płyt gramofonowych zwanych potocznie winylami. Ciekawe po co, przecież CD, MP3 to super jakość bez szumów, trzasków i do tego mobilność oraz możliwość kopiowania i pobierania z sieci. Kto to kupi??? Ja kupię bo jakoś lepiej mi się słucha winyli. A i analogową lustrzankę sobie tez kupię i odkurzę koreks, powiększalnik, suszarkę i pokażę dzieciom jak to tata 25 lat temu w łazience zaadaptowanej na ciemnię zdjęcia robił.

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Według mnie warto spróbować wywoływać samemu tradycyjne czarno białe negatywy. Tyle że chyba dobrze jest spróbować u kogoś, bo organizowanie sobie wszystkiego od początku to jednak jest trochę zachodu, a jak się nie spodoba to co potem zrobić z tym całym majdanem?

Na pewno nie warto sobie zawracać głowy negatywami do C41, efekt IMHO dużo gorszy niż z DSLR.

Dyskusyjne są slajdy które do tej pory mają wielbicieli, sam nie mam zdania na ten temat.

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

durne pytanie w ogóle :P
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    (...)A i analogową lustrzankę sobie tez kupię i odkurzę koreks, powiększalnik, suszarkę i pokażę dzieciom jak to tata 25 lat temu w łazience zaadaptowanej na ciemnię zdjęcia robił.
    Ale w razie co, gdyby dzieci połknęły bakcyla to masz drugą łazienkę? Bo wiesz jak to kiedyś wyglądało...było ciasno i gorąco (przynajmniej u mnie)
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Domyślnie

Rozwój technologii to rzecz normalna, nie ominie nas, tak jak nie jeździmy diliżansem, tak nie robimy fotografii analogowej, ale ja mam uczucie,że jednak nas coś omija. Analog to jakieś emocje,niewiadome, co tak wyszło, rozkładałem ciemnie,wywoływałem obraz, to było bardzo ekscytujące.Teraz wszyscy są fotografami, a zdjęcia mamy natychmiast, nuda, poprostu nuda. Ja posiadam analogowe aparaty, te na polaroid i na film, rzadko nimi fotografuję,ale jeśli już mam z tego dużo więcej frajdy niż z cyfry :-)

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sacz

Domyślnie

A ja się cofam jeszcze dalej -do mokrej płyty.
    Właśnie poszukuje aparatu wielkoformatowego.

Dlaczego?
    By pokazać młodzieży że cyfra to nie wszystko.
    A swoim dzieciakom dlaczego tata robi zdjęcia.

Jak ktoś ma taki aparat to dajcie znać gg 1222637

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

a ja dziś robiłem pierwsze testy z Kievem 60 TTL 6x6 plis 2x 580exII
    teraz trzeba wołać

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie

Jak ktoś pyta, czy opłaca się robić na filmach, zawsze odpowiadam, że się nie opłaca, ale warto

Domyślnie

Mały obrazek coraz mniej popularny, ale średnie i wielkie formaty to chyba przeżyją nawet cyfrówki

Coś już napisał Awatar meg83
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matti_1989 Zobacz posta
    Mały obrazek coraz mniej popularny, ale średnie i wielkie formaty to chyba przeżyją nawet cyfrówki
    to fakt - może dlatego, że nie każdy lubi wołać sam w domu
    a pasjonaci średniego i wielkiego formatu to raczej robią to samo w zaciszu swoich domów

swoją drogą dziwny jest trochę ten świat - jeszcze kilka lat temu jak wchodziły cyfry i wszyscy rzucali się na kompakty to dziwnie patrzono sie na człowieka przechadzającego się jeszcze z np zenitem
    dziś w światku foto niektórzy uważają po kilku latach cyfryzacji, że passe i łatwizną jest ogłupiająca cyfra

najważniejsze, żeby nie zapominać, że liczy się efekt - nie ważne jaką techniką osiągnięty

Strona 11 z 21 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów