Pokaż wyniki od 1 do 10 z 203

Wątek: Analogi - czy jest sens jeszcze je kupować?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Zakłady Pronit w Pionkach chcą wrócić do tłoczenia płyt gramofonowych zwanych potocznie winylami. Ciekawe po co, przecież CD, MP3 to super jakość bez szumów, trzasków i do tego mobilność oraz możliwość kopiowania i pobierania z sieci. Kto to kupi??? Ja kupię bo jakoś lepiej mi się słucha winyli. A i analogową lustrzankę sobie tez kupię i odkurzę koreks, powiększalnik, suszarkę i pokażę dzieciom jak to tata 25 lat temu w łazience zaadaptowanej na ciemnię zdjęcia robił.

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Według mnie warto spróbować wywoływać samemu tradycyjne czarno białe negatywy. Tyle że chyba dobrze jest spróbować u kogoś, bo organizowanie sobie wszystkiego od początku to jednak jest trochę zachodu, a jak się nie spodoba to co potem zrobić z tym całym majdanem?

Na pewno nie warto sobie zawracać głowy negatywami do C41, efekt IMHO dużo gorszy niż z DSLR.

Dyskusyjne są slajdy które do tej pory mają wielbicieli, sam nie mam zdania na ten temat.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    (...)A i analogową lustrzankę sobie tez kupię i odkurzę koreks, powiększalnik, suszarkę i pokażę dzieciom jak to tata 25 lat temu w łazience zaadaptowanej na ciemnię zdjęcia robił.
    Ale w razie co, gdyby dzieci połknęły bakcyla to masz drugą łazienkę? Bo wiesz jak to kiedyś wyglądało...było ciasno i gorąco (przynajmniej u mnie)
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Uprawnienia umieszczania postów