Witam,
Mam pytanie dotyczace porownania jaokosci optyki w obydwu aparatach.
Mam juz mocno zdezelowanego A620.
Podczas ostatniego weekendu w gorach leń nie pozwolil mi sie poruszac z calym zestawem szkiel opartym na korpusie 5D i zamiennie wszystkie zdjecia zrobilem A620'ką.
Po powrocie rzucilem zdjecia na papier i okazalo sie, ze przy odbitkach 13x18 wyglada to lepiej niz dobrze. Postanowilem wiec zakupic aparat kompaktowy, ktory moglbym brac ze soba wszedzie - na rowery, a wycieczki itd itp.
Jedna z najbardziej uzytecznych rzeczy jaki oferuje 620'ka jest odchylany ekranik, ktory daje latwosc kadrowania, z drugiej strony podoba mi sie rowniez jego porecznosc - wrzucam go do kieszeni kurtki i zapominam o targaniu ciezkiego plecaka.
Naturalnie wybor padl na sx1 - co prawda nie mialem go w reku, wiec nie moge ocenic rozmiaru jednak w miare pasuje mi jego koncepcja i mozliwosc robienia w RAWach.
Czy ktos wie, jaka jest jakosc optyczna tak gigantycznego zooma w porownaniu w optyka 620ki?
Czy wogóle warto wchodzic w SX1 - teoretycznie jest jeszcze G6, ktory rowniez spelnia podstawowe zalozenia - obracany ekranik i RAWy.
Z checia skorzystam z Waszych rad.
dzieki i pozdrawiam
Michal