Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 2101112
Pokaż wyniki od 111 do 114 z 114

Wątek: [matsch] Moja galeria

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Żeby próbować i kombinować wystarczy lampka biurkowa. Podobają mi się Twoje kadry, ale walenie fleszem w twarz nie wydaje mi się dobrym kierunkiem prób, a już na pewno niezbyt wyszukanym. Żeby uwolnić lampę od body wystarczy kabel PC za kilka zł, a jak nie masz lampy to wystarczy większy biały karton, czy styropian.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Nie no pank w portretach są troche inne zasady niż w ślubnej Ten portret ma chyba stwarzać wrażenie glamowego bo jest bardzo jasny, "czysty". Tu chodzi o to by oświetlenie było dość równomierne. Badyl może niepotrzebny, Mimo pewnych niedoskonałości jest ok. A co do przepałów to nie mówiłem o tej wszechobecnej jasności bijącej od modelki, tylko o przepoałach na obu policzkach i na kawałku nosa, gdzie detal znika.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Dopiero zaczyna Awatar Matsch
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

sam nie wiem co ten portret ma stwarzać
    badyl celowo bo jakoś inaczej,,, bez badyla zdjęcia są a z badylem nie :P

co do idei zdjęcia... koleżanka, zapytała czy zrobię jej coś "lepszego" niż zwykłe zdjęcia na n-k, fotka itd :P... więc postanowiłem po testować lampę.... pierwszy raz w plenerze... i tak oto założyłem na nią jakiś dyfuzor, wstawiłem na -2/3ev... zsynchronizowałem z krótkimi czasami naświetleń... podpiąłem Pancolara 50mm ustawiłem f4 i psyknąłem...

"natchniony" tym oto artykułem http://foto.jasiu.pl/01.html

a że lobię B&W czy pseudo B&W jak ktoś zaraz to nazwie, to dopaliłem w programie

co do walenia ze stopki może i to nie jest primo perfecto ale będę kombinował dalej żeby zdało to egzamin w tego typu zdjęciach...

co do białego kartonu... mam takie coś - blenda 82cm i 55cm ale nie umiem się tym sam obsługiwać :P

i nie myśleć że się tu obrażam czy coś
    dziś będąc na miernym poziomie jakim jestem owe zdjęcie mi się podoba... uważam za "idealne" ale za 2-3miesiące zrobię inne i stwierdzę, że "kurde" chłopaki mieli racje... co to za "syf" kiedyś zrobiłem. tak już się też stało z pierwszymi 30-50 zdjęciami jakie tu zamieściłem... uważałem wtedy za fantastyczne, a dziś myślę... ale wstyd taki "chłap" publikować

uczymy się całe życie....dzięki że pomagacie mi się uczyć , a najlepszą pomocą jest krytyka w odpowiednich ilościach i odpowiednio dozowana
    350d+ jakieś 4 skromne szkiełka:rolleyes: < 2 AF i 2 M42>

Dopiero zaczyna Awatar Matsch
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

jesień, szaro buro..... trochę zmiana frontu fotograficznego....

kadry myślę, że oklepane ale co tam :P

102.
    103.
    104.
    350d+ jakieś 4 skromne szkiełka:rolleyes: < 2 AF i 2 M42>

Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 2101112

Uprawnienia umieszczania postów