Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
Paenka - ???
jakby co- "raczej" to nie znaczy " zawsze" .. ciężko jest jednak zapełnić resztę kadru czymś sensownym, prawda?
Raczej tak, Jak by było inaczej nie brali by kasy za wstęp do kina.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
hmm... dziękuję za dyskusję
fakt jakoś zapomniałem o pionowych kadrach
Mam małe pytanko do zdjęcia 1 co w nim nie tak bo to z niego najbardziej jestem zadowolony..... czy za bardzo prawa strona ucięta, nie ma efektu "podążenia wzroku dalej" nie wiem jak się wysłowić bardziej zrozumiale
Popracuję...
350d+ jakieś 4 skromne szkiełka:rolleyes: < 2 AF i 2 M42>
Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 24-03-2009 o 17:14
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Ja tam chyba wolę oryginał ( ale w sumie też jestem w pracy ) Czarno- białe to tylko nazwa potoczna jakiś odcień powinien być na przykład niebiesko -biały w czarno- białym.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
To, co pokazałem nie jest "moją wersją" tej fotografii. Wstawiając tę przeróbkę chciałem tylko i wyłącznie zilustrować, co mam na myśli w uwagach do zdjęcia. Po prostu w oryginale czubek głowy wygląda na obcięty zupełnie przypadkowo. Ponadto brakuje czerni a bieli nie brakuje tylko z powodu dużej przepalonej plamy w PG rogu. Dlatego wydaje mi się, że zdjęcie powinno być zdecydowanie bardziej kontrastowe.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Kolaj co do koloru nie ma dwóch zdań. Czerń którą pokazałeś jest o wiele lepsza niż moja szarość.
Tylko mam pytanie co do ucięcia głowy.... gdzieś czytałem że nie powinno się ścinać czoła, czy ten zabieg, który tu przedstawiłeś jest jeszcze dopuszczalny???? i tolerowany.
Dziękuję za odpowiedź, a nawet zobrazowanie jej![]()
350d+ jakieś 4 skromne szkiełka:rolleyes: < 2 AF i 2 M42>