Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 114

Wątek: [matsch] Moja galeria

Dopiero zaczyna Awatar Matsch
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Hm??? czarno-biały jest czarny nie kontrastowy specjalnie w PS podnosiłem kontrast, aby był czarno-biały a nie szaro-biały....

Rozumiem że przesadziłem z kontrastem

I co masz na myśli mówiąc kadry niezdecydowane??? bo ja to rozumiem w ten sposób: fotograf robił wszystko jak leci nie wiedział co chce. Otóż w sumie to nad kadrami co chcę zrobić, pozami modelki to myślałem dobre kilka dni

No i nie wiem, może moje niewprawne oko jeszcze tego nie widzi, ale jak dla mnie to kolory są czarno-białe a nie czarno czarne
    350d+ jakieś 4 skromne szkiełka:rolleyes: < 2 AF i 2 M42>

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

przepalenia, balagan w kadrze.. nie wiadomo na czym się skupić...

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

18 i 23 specjalnie krzywymi rozjaśniane w PS na high-key < jeszcze i tak za słabo>

24 i 25 ok przepalony policzek modelki zgoda. Ale na innych fotkach ja przepaleń na modelce nie dostrzegam, może na tle które ją otacza są.

Bałagan w kadrze no nie do wiary na każdym zdjęciu modelka centralnie ustawiona, lekko cudowałem z cięciami 21 23 24

No guniu mimo, że są to zapewne gnioty, jednakże osobiście mi się podobają po za ostatnimi kolorowymi <26 dłoń na trawie przyciąłem, a 25 jakieś takie>

to nie zgodzę się z twoją wypowiedzią mimo iż zapewne masz rację

Miasto
    Poznań

Domyślnie

słabo, słabo... może dlatego, że twarz modelki stała sie jedną wielką białą plamą ( prócz , przxy pierwszym zdjeciu) tego cienia od włosów...

jezeli lubisz b&w to polecam sposób VanMurdera, podany tutaj.. Sama mialam probelm z fajnym b&w a ten sposób jest naprawde fajny.. Może przydało by się zasotsowac winiete na zdjęćiach, żeby przyciemnić drugi plan i skupic uwage na modelce..

aha.. na 20. wydaje mi się, że powinieneś się trochę zniżyć i juz by lepiej to wyglądało

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Tak to prawda obiektyw powinien być na pierś modelki skierowany a był na wysokości twarzy.

No guniu teraz aż miło się ciebie słucha, takie uwagi w twoim wykonaniu bardzo lubię dziękuję twój drugi post jest konkretny i jasny

Miasto
    Poznań

Domyślnie

służę radą mimo, że czasami nie da się mnie czytać ^^

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Guniu jeśli można pomęczę cię nową serią moich gniotów
    Tym razem nawet może lepiej nie wypowiadaj sie na temat kadrów :P
    Zdjęcia w B&W według wskazówek VanMurdera zrobione Camera Raw 4.0 <jest on troszkę bardziej ubogi w porównaniu do prezentowanego 5.2 przez Vanmurdera> czy o taki kolor czerni&bieli ci chodziło???
    Jeśli nie to przepraszam, ale to wina mojego niewyrobionego oka i umiejętności obróbki zdjęć

27.
    28.
    29.
    30.
    31.
    Osobiście powiem, że i ta czerń i poprzednia z wcześniejszej serii zdjęć podoba mi się osobiście jednakowo. Mimo wszystko te zdjęcia 27,29-31. wydają mi się za nadto szare.

P.S. 27 -28 Mówią że to kobiety są niezdecydowane, ale tutaj mam problem kolor czy B&W :P ???
    Dzięki gunia za wytrwałość i cierpliwość. Reszcie forumowiczów chyba także należą się podziękowania, gdyż wykazują cię ogromną cierpliwością, aby nie skomentować tych zdjęć tak jak na to naprawdę zasługują i tym samym rozumiem nie chcą mnie zniechęcać do fotografii :rolleyes:

P.S. Następna seria po świętach, na czas świąt już nie będę męczył
    Ostatnio edytowane przez Matsch ; 10-04-2009 o 14:16

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

problem z tym BW masz taki, że te zdjęcia są dosyć kontrastowe w kolorze. A w szczególności problemem jest tu ten płaszczyk/kurtka/żakiet jak zrobić BW, by nie przesadzić z tą kratką...no na moje laickie oko to potrzeba maskowania.

Powiedzialam co wiedziałam
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Miasto
    Poznań

Domyślnie

za szaro jest, zobacz jak to wygląda u Vana... najbardziej to na tych zdjęciahc chyba przeszkadza płaszczyk, bo odwraca uwage, razi aż... na 28 dałabym więcej blacksów albo kontrastu
    ... i winietki też 29 kadr wyprostować, cutkę rozjaśnić i byłoby fajnie
    30. - nie! zrobiłeś z niej kalekę...
    31 smutne..

ogólnie mam jedną radę - próbuj na razie w kolorze... dobre b&w jest szalenie trudne... sama nie umiem fajnego zrobić..

Miasto
    Szczecin

Domyślnie Next.... probably .... very probably gniot :]

Miało być w kolorze, po jest

P.S Co zrobić gdy przy obróbce cera robi mi się pomarańczowa, czerwona.... a używając krzywych, kontrastu, barwy/nasycenia wszystko jest ładne tylko cera lipa... a jak cera ładna to wszystko po za jakieś mdłe

32.
    33.
    34.
    34 straszna jest ta cera/twarz

słucham co tym razem skopałem <zdjęcia cały czas z jednej sesji tej modelki> więc jakie kol wiek błędy zsumuję i będę poprawiał na kolejnych .... próbował poprawić

Jedziesz gunia , resztę także zapraszam i dziękuję za poświęcenie uwagi...

Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów