okropnie pomalowane oczy, ale może to był i zamysł, żeby je na zombie przerobić
okropnie pomalowane oczy, ale może to był i zamysł, żeby je na zombie przerobić
missgruszka całe szczęście, że nie idealnie bo bym się bał.... chyba jest dobrze nie beznadziejnie
airhead... hmm nie wiem co masz do oczu ale niech tak zostanie.... zamysł może i był modelki, bo to jej pozostawiłem kwestie make up ale nie pytałem o jej zamysły.... osobiście moje amatorskie oko nie widzi w tym nic z zombi, czy czego kol wiek nadzwyczajnego... może po za tym, że rzęsy trochę się rozłażą![]()
350d+ jakieś 4 skromne szkiełka:rolleyes: < 2 AF i 2 M42>
Jeśli piszesz o ostatnich kilku portretach to... ciekawa opinia, z którą pozwolę się nie zgodzić (i moja wizażystka również).
Zrobiona jest na Shakirę, tylko nie do końca, bo twarz niewymodelowana. Z makijażem oczu wszystko w porządku i jeśli modelka sama się malowała to całkiem dobrze.
101.
daaawno nic nie robiłem....
Ładny portret, urokliwa buzia, ładne światło. Ogółem - gdyby nie te przepały na buzi byłby to poprawny portret![]()
FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
APSC + 18-55is | 70-300vc
kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8
<wow> dziękuję za tak wiele.... może ktoś powie "tłumacz się" ale odpowiem buzie celowo dopalałem w programie, tak samo jak "przyciemniłem to coś na drzewie"
Lubie takie "nad palone" buzie, co chyba widać na wcześniejszych pracach, a nie widzę aby szczegóły były utracone... ale kto co lubi
"ładne światło" --- i choć wiem że dużo dużo pracy jeszcze przede mną, to jest to właśnie to na co czekałem od dłuższego czasuw opinii innego fotografa :P
Ej, walnięcie fleszem prosto w twarz to nie jest ładne światło, to brzydkie i płaskie światło. Ten badyl mi raczej przeszkadza, ale co kto lubi, ale świecenie Ci tutaj nie wyszło za bardzo. Jak masz lampę zewnętrzną, użyj chińskich radiówek, albo kabla off-shoe i zdejmij lampę z aparatu, jak nie masz, nie ruszaj wbudowanego flasha tylko doświetlaj blendą.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
masz rację... jeszcze 4 softboxy kupię i wtedy zacznę kombinować, testować,próbować ze światłem...
wtedy może coś wyjdzie...![]()