Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Capture One i Sharpening

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Temat nie dotyczy ostrzenia w samym C1, tam wszystko jest ok, natomiast po zapisie zdjęcie wychodzi jakby nie było ostrzone
    7D mark II; C17-55 f/2,8; C 70-200 f/2,8 IS II; C 85 f/1,8; C 10-22, 430EX II
    Moje fotki www.gasin.pl

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mam pytanie dotyczące właśnie ostrzenia RAW-ów...
    W DPP jest suwak sharpness, którym można ustawić ostrość tak jak w aparacie od 1-10.
    Gdzie znajduje się ten suwak w Capture One?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    EDIT - dodatkowo gdzie jest opcja, aby program wyświetlał zdjęcia z ustawieniami jakie zrobił aparat? Na przykład mam zdjęcie zrobione Canon 5D MK II z saturation ustawione +1 a Capture One wyświetla na 0 - ciekawe co jeszcze wyświetla "po swojemu". Dodatkowo zdjęcia robione w formacie innym niż pełny RAW nie mają opcji Lens Correction - Unsupperted file.
    Ostatnio edytowane przez Barthek1983 ; 18-10-2010 o 12:02 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Barthek1983 Zobacz posta
    Mam pytanie dotyczące właśnie ostrzenia RAW-ów...
    W DPP jest suwak sharpness, którym można ustawić ostrość tak jak w aparacie od 1-10.
    Gdzie znajduje się ten suwak w Capture One?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    EDIT - dodatkowo gdzie jest opcja, aby program wyświetlał zdjęcia z ustawieniami jakie zrobił aparat? Na przykład mam zdjęcie zrobione Canon 5D MK II z saturation ustawione +1 a Capture One wyświetla na 0 - ciekawe co jeszcze wyświetla "po swojemu". Dodatkowo zdjęcia robione w formacie innym niż pełny RAW nie mają opcji Lens Correction - Unsupperted file.

Poczytaj w necie o podstawach RAW i o oprogramowaniu, a sam odpowiesz sobie na pytanie, bo zbyt długo by pisać o tym. Jak chcesz kopiować ustawienia JPGa do RAW to użyj DPP lub w ogóle nie używaj formatu RAW. C1 to "nieco" kreatwyniejszy soft niż DPP.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów