Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: czy to możliwe...??

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie czy to możliwe...??

popatrzcie, gość ma 5D z przebiegiem 6 000, imho to jest 60 000... Mam 5D z przebiegiem ok 40-60tys i nie traktuję sprzętu jakoś specjalnie lecz też nie strzelam seriami , ale zarówno sanki, jak i wyślizganie newralgicznych naroznych miejsc u mnie wygląda lepiej niż tutaj:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=45288

Powiedzcie, że się mylę ..?? Chciałbym kupić jakąś używkę, ale chyba sobie daruję...??

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Może te 6000 jest, ale na nowej migawce?
    .

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

jeśli ktoś robi tyle zdjęć co ja to jest to możliwe, ale jak mówi mój kolega - tylko TY kupujesz aparaty po to by zrobić zdjęcie dziecku w piaskownicy. po pierwsze, jak widzę że ktoś ma taki przebieg z takiego rocznika a ma dwa akumulatory to obchodzę ogłoszenie z daleka. a dwa śluby to już jest około 2000 zdjęć
    canon

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    popatrzcie, gość ma 5D z przebiegiem 6 000, imho to jest 60 000... Mam 5D z przebiegiem ok 40-60tys i [...] u mnie wygląda lepiej niż tutaj:
    może gościu przedzierał się z aparatem przez różne krzaczory i chaszcze, ale nie znalazł upragnionych kadrów i stąd mały przebieg migawki...

a serio - moze gość miał ten jeden raz w życiu pecha i spadł mu aparat?

bo ja też mam dwuletnia piątkę z przebiegiem 6500 :-) - fakt, że nie jest tak poobdzierana, ale ślady na sankach i przy prawym mocowaniu paska są...
    i uprzedzajać pytania - nie, nie chcę sprzedać

nie traktuję sprzętu jakoś specjalnie lecz też nie strzelam seriami , ale zarówno sanki, jak i wyślizganie newralgicznych naroznych miejsc u mnie wygląda lepiej...
    a w jaki sposób tryb seryjny miałby wpływać na otarcia sanek lub naroży
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uzależniony

Domyślnie

wiesz, nie każdy wali w ciągu jednego dnia 1000-2000 fotek na ślubie. Są ludzie, którzy po analogowych przyzwyczajeniach dumają nad kadrem robiąc naprawdę niewielkie przebiegi. Potem te puszki są wymacane, wyświecone...
    ale to już kwestie indywidualne i lepiej pytać właściciela. no i zawsze można podjechać do serwisu na sprawdzenie przebiegu. nawet gdyby była wymieniana migawka to jest to odnotowane raczej w ich dokumentacji.

Domyślnie

Marek nie strzela seriami hehehe Popatrzyłem na stronkę właściciela - patrząc na landszafty całkiem to możliwe. Zresztą wiesz - jedna wizyta w serwisie prawdę Ci powie a i pocztówkę z w-wy przywieziesz
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

hmmm... facet, ktory sprzedaje ta 5-ke to zapalony landszafciarz, ktory zapewne niejedno z nia juz zrobil.

zuzycie zewnetrzne aparatu nie jest proporcjonalne do ilosci klatek. jeden zapieprza seriami do kotleta, a inny duzo lazi i mysli za to malo pstryka (bo nie musi).

z mojej perspektywy landszafciarza 10 tysiecy klatek to sa 2 lata czestego i intensywnego plenerowania. a hurtownik napieprzy taka ilosc w 2 miesiace i mu jeszcze wstyd nie bedzie. pol biedy jak na tym zarobi, ale jak ktos hobbystycznie produkcje na ilosc uprawia...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

ja sie pytam czy to możliwe żeby ja tak wyślizgać i zrobić tylko 6k klatek. Też robiłem na analogu i jakoś łatwiej się z automatu naciska spust w cyfrze- to jasne.

rysiaczek, a jaki przebieg ma twoja piątka...??

ps. już wiem, w 2006roku jako nowość puszka trafiała do obmacywania wielu ciekawskich i stąd wyświecenie...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

ja sie pytam czy to możliwe żeby ja tak wyślizgać i zrobić tylko 6k klatek. Też robiłem na analogu i jakoś łatwiej się z automatu naciska spust w cyfrze- to jasne.
    mozliwe. jakby to byl reporter albo slubny to by w tym samym efektywnym czasie pracy aparatu narobil 10 razy tyle klatek. a landszafciarz wiecej to w lapie trzyma niz robi. taki typ fotografii...
    www albo tez flickr

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cały dzień landszafcenia to jakieś 60-80 klatek, w porywach do 100. Mnie zdarza się też, mimo że na plecach targam dwie puszki, kilka szkieł i statyw nie zrobić w ciągu takiego wypadu ani jednego zdjęcia (jak mi światło nie przypasuje to nawet nie sprawdzam czy może się uda, bo baz kłapania migawką i wgapiania się w LCD wiem że nie).
    Należy też pamiętać że dużo zewnętrznych otarć powstaje podczas transportu, w wyniku zbytniego upchania sprzętu w torbie/plecaku.
    Nie wyrokuję oczywiście w sprawie tej konkretnej puszki, ale stan z zewnętrzny i tak mały przebieg wydają się jak najbardziej możliwe.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów