Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: konwerter ale jaki?

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuzi4 Zobacz posta
    Masz rację, ale w życiu nie odważyłbym się polecić czegokolwiek na podstawie "słyszenia" jeżeli "słyszana" opinia nie pochodziła od kogoś, kto ma pojęcie (duże) o czym mówi. A w między czasie wpadł mi w ręce DG300 i jest bardzo gut.
    Kuzi czy to wersja 1.4 pro tego Kenko ? Szukam cholerstwa i wszędzie brak towaru. Masz jakiś namiar na sprzedawcę ?
    Wziąłbym TC ale nie mogę - ze względów estetycznych muszę mieć czarne to raz a poza tym każde 100 g różnicy gewichtu powoduje już u mnie wzrost trzęsionki z kwadratem

Bywalec Awatar Elmarqo
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jeśli nie zależy Ci na fakturze, to polecam tego sprzedawcę. Cena jest ok.
    http://cgi.ebay.co.uk/Kenko-Teleplus...3A1|240%3A1318

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dzięki Elmarqo. Na fakturce mi zależy ale czekać też za bardzo nie chcę więc spróbuję jeszcze poszukać coś w kraju a potem pewnie kupię z opodatkowanej kasy. W każdym razie jeszcze raz dzięki.

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Domyślnie

Dzieki za wszystkie odpowiedzi.Po Waszych postach chyba zdecyduje sie na Kenko PRO 300 DG 1.4x,cfhociaz ten 1.5x MC DG tez godny polecenia a z C.400/5.6 da 600mm.Ktory Waszym zdaniem lepszy,na co sie zdecydowac.Chodzi mi o dlugosc ogniskowej ale przede wszystkim o jakosc.Pozdrawiam
    Canon 1D Mk II, Canon 3000N,Canon 400/5.6L,Canon 70-200/2.8L,Canon 17-40/4 L,Sonnar 180/2.8,Manfrotto 055 PROB,M.468,Jobu Jr.Gimbal,Lowepro Mini Trekker,Lowepro 5AW,Lowepro 3 AW + zero umiejetnosci - ale sie staram.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slonkaap Zobacz posta
    Po Waszych postach chyba zdecyduje sie na Kenko PRO 300 DG 1.4x
    Ktory Waszym zdaniem lepszy,na co sie zdecydowac.
    w jednym poscie kwestionujesz swoja wlasna decyzje po czym prosisz o napisanie jeszcze raz tego samego co w poprzednich kilkudziesieciu postach

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Smile

Napisalem CHYBA czyli znaczy to ze nie jestem jeszcze zdecydowany w 100%.Prosze tylko o pomoc w wyborze pomiedzy tymi dwoma wymienionymi wyzej.Nie chce popelnic bledu i za miesiac zmieniac na inny model.pozdrawiam
    Canon 1D Mk II, Canon 3000N,Canon 400/5.6L,Canon 70-200/2.8L,Canon 17-40/4 L,Sonnar 180/2.8,Manfrotto 055 PROB,M.468,Jobu Jr.Gimbal,Lowepro Mini Trekker,Lowepro 5AW,Lowepro 3 AW + zero umiejetnosci - ale sie staram.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Napisalem CHYBA czyli znaczy to ze nie jestem jeszcze zdecydowany w 100%.Prosze tylko o pomoc w wyborze pomiedzy tymi dwoma wymienionymi wyzej.
    jesli do twojego 1d to mozesz spokojnie brac pro 300.. jesli kiedys bedziesz chcial go uzywac tez z innym body seri xxd to lepiej 1,5 mc dg bo nie bedziesz miec problemow z af.. jakosc praktycznie identyczna (jak wspomnialem - mialem i uzywalem obydwu), z minimalnym wskazaniem na 300 dg (ale tylko w przypadku wspolpracy z 1d (pelnosprawny AF)..

masz ten luksus ze obojetnie ktory kupisz - bedziesz zadowolony ;-)

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Smile

Dzieki za odpowiedz.Pozdrawiam

Domyślnie

O ile przymknie się przysłona z kenko 1,5 mc dg ?? Więcej niż jeden stopień ??

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pjoter Zobacz posta
    O ile przymknie się przysłona z kenko 1,5 mc dg ?? Więcej niż jeden stopień ??
    przeslona sie nie przymyka. f/4 pozostaje f/4, tylko oczywiscie
    jest odpowiednio ciemniej i trzeba skompensowac dodatkowo ekspozycje
    (co swiatlomierz juz uwzglednia).

to jest faktycznie okolo 1 dzialki
    www albo tez flickr

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów