Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Wątek: konwerter ale jaki?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pjoter Zobacz posta
    nie wiem czy brać Canona 1,4 czy jakieś kenko. Dodam, że najważniejsza jest jakość i AF, a cena nie gra roli.
    jesli chcesz af na centralnym to w zasadzie nie masz wyboru - szukaj kenko 1,5
    to powinno troche pomoc - http://www.traumflieger.de/desktop/t...ertertest2.php .. masz tam porownanie miedzy innymi canona, kenko 1,4 pro i moje 1,5 mc dg..

jakosc jest bardzo ok - po pracy poszukam nieobrabianych sampli (jesli takowe jeszcze mam) albo w sobote moge pstryknac pare fotek z tym tc..

Pełne uzależnienie

Domyślnie

1.5 SHQ czy MC DG lepiej?

MC DG wyglada na ostrzejsze.

Tylko teraz gdzie to kupic :/ W PL raczej sie nie da.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    1.5 SHQ czy MC DG lepiej?.
    uzywam MC DG.. SHQ nie uzywalem ale w testach ten Mc wypada lepiej..

trafiaja sie czasem na allegro, w pstryku tez sa - http://fotozakupy.pl/konwerter/kenko...dg-canon,8873s (opis jest MC DG a zdjecie SHQ - trzeba by sie bylo dopytac)..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    jesli chcesz af na centralnym to w zasadzie nie masz wyboru - szukaj kenko 1,5
    to powinno troche pomoc - http://www.traumflieger.de/desktop/t...ertertest2.php .. masz tam porownanie miedzy innymi canona, kenko 1,4 pro i moje 1,5 mc dg..

jakosc jest bardzo ok - po pracy poszukam nieobrabianych sampli (jesli takowe jeszcze mam) albo w sobote moge pstryknac pare fotek z tym tc..
    W zasadzie to nie koniecznie musi być centralny, wystarczyłyby mi boczne. Pytanie czy lepiej będzie działał AF z kenko na centralnym,czy z canonem na bocznych?

1.5 SHQ czy MC DG lepiej?

MC DG wyglada na ostrzejsze.

http://fotozakupy.pl/konwerter/kenko...dg-canon,8873s
    wysłałem zapytanie do tego sklepu czy mają na stanie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pjoter Zobacz posta
    W zasadzie to nie koniecznie musi być centralny, wystarczyłyby mi boczne. Pytanie czy lepiej będzie działał AF z kenko na centralnym,czy z canonem na bocznych?
    ciezko powiedziec - nie mialem tc canona.. dla mnie srodkowy punkt jest na tyle istotny ze nawet sie canonem nie interesowalem a kenko pro 300 sprzedalem..

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

TC Canona tez pozwala na uzywanie AF. Probowalem ze 100-400, dziala. Centralny, boczne. 40D, 5D. Wystarczy tylko miec kawalek tasmy klejacej
    http://www.michaelfurtman.com/taping_the_pins.htm
    Ostatnio edytowane przez dr11 ; 19-03-2009 o 10:45
    .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    TC Canona tez pozwala na uzywanie AF. Probowalem ze 100-400, dziala. Wystarczy tylko miec kawalek tasmy klejacej
    no masz Ci.. dopiero twoj post przypomnial mi o dosyc istotnym fakcie ;-)

slonkaap ma 1d mkII wiec jemu to lotto czy tc przenosi dane czy nie - ma af do f8 :-) .. mozesz spokojnie kupowac canona - af bedzie dzialac :-)

sory ze dopiero teraz spojrzalem na stopke

patent z klejeniem czasem dziala czasem nie.. np. w 350d sprawdzalo sie to super, w 40d (przynajmniej u mnie i kilku innych forumowiczów tez) juz nie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    ...patent z klejeniem czasem dziala czasem nie.. np. w 350d sprawdzalo sie to super, w 40d (przynajmniej u mnie i kilku innych forumowiczów tez) juz nie
    Nie rozumiem... U mnie 40D + TC1.4 + 100-400 i AF dziala. Oczywiscie scena musi byc kontrastowa i w miare jasna. Ale jakos dziala Ciekawe jest, ze ostrosc jest ustawiana wtedy na zasadzie petli sprzezenia zwrotnego: dojezdza w okolice ostrosci, sprawdza, przesuwa za daleko, sprawdza, cofa, sprawdza, przesuwa w przod... Z Kenko tez tak jest?
    .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Nie rozumiem... U mnie 40D + TC1.4 + 100-400 i AF dziala. Oczywiscie scena musi byc kontrastowa i w miare jasna. Ale jakos dziala
    u mnie w dobrych warunkach lapal tylko na bocznych - na centralnym tylko jezdzil tam i spowrotem.. sprawdzalem na obydwu swoich puszkach.. wczesniej z 350d nie bylo tego problemy nawet z sigma 50-500 ktora na 500mm ma swiatlo 6,3

ten MC DG jest pod tym wzgledem o wiele lepszy - lapie nawet w slabym swietle na centralnym :-)

Ciekawe jest, ze ostrosc jest ustawiana wtedy na zasadzie petli sprzezenia zwrotnego: ... Z Kenko tez tak jest?
    jak wroce do domu (jesli to nie bedzie noc ;-) ) to sprawdze ale z tego co pamietam to od razu ustawia ostrosc tam gdzie byc powinna :-)

Domyślnie

http://fotozakupy.pl/konwerter/kenko...dg-canon,8873s
    otrzymałem odpowiedź z tego sklepu:

"Obecnie konwerter jest pod zamówienie czas oczekiwania to 14dni.

Pozdrawiam,
    Michał Cabon"

Kubak i jak? sprawdziłeś?

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów