Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 111

Wątek: Nissin Speedlite Di866 Professional

Miasto
    Bydzia

Domyślnie

Zaryzykowałem i kupiłem. No cóż, awb w 5D i Nissin to pomyłka. Lampa robi co chce - zakres od 3200 K do 6000 K. Dno Przepala i niedoświetla. Po 20 minutach zabawy byłem złamany.
    Ręcznie ustawione WB na 5100 w pomieszczeniach i wszystko gra, nawet naświetla w TTL poprawnie. Mimo wszystko się zastanawiam czy nie oddać tego do sklepu, jutro zrobię testy przy świetle dziennym jeszcze i zadecyduje co dalej.
    30D radzi sobie lepiej w awb i TTL, ale szału nie robi.

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

kurka robić na awb to raczej kompaktem

Przepala i niedoświetla w związku z awb? Jaki miałeś pomiar światła ustawiony?

Miasto
    Bydzia

Domyślnie

Przesiadłem się z Nikona , tam awb i lampa chodziły bez zadnych problemów.
    Jako że lampy używam niewiele postanowiłem kupić coś takiego ...
    Na każdym pomiarze robiłem i robiła co chciała ...no chyba że nie jest to wina lampy a aparatu

Miasto
    Czeladź

Domyślnie

no to ustaw punktowy, poceluj w coś szarego i zobacz jakie efekty to przynosi, a balans bieli to sobie zmienisz w dpp

Dopiero zaczyna Awatar piotraspace

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomaha35 Zobacz posta
    Zaryzykowałem i kupiłem. No cóż, awb w 5D i Nissin to pomyłka. Lampa robi co chce - zakres od 3200 K do 6000 K. Dno Przepala i niedoświetla. Po 20 minutach zabawy byłem złamany.
    Ręcznie ustawione WB na 5100 w pomieszczeniach i wszystko gra, nawet naświetla w TTL poprawnie. Mimo wszystko się zastanawiam czy nie oddać tego do sklepu, jutro zrobię testy przy świetle dziennym jeszcze i zadecyduje co dalej.
    30D radzi sobie lepiej w awb i TTL, ale szału nie robi.
    ehhh a pisałem, odradzałem, nie poskutkowało? a teraz płać i płacz.
    Kiedyś fotografowie pracowali w ciemni a dzisiaj ciemni zajmują się fotografią.

EOS40D, EOS40D, EOS50D+grip, Canon 24-70mm f/2,8L USM, Canon 50mm f/1,8, Sigma 10-20mm f/3,5 EX HSM, Sigma 70-200mm f/2,8 EX APO HSM, Canon Speedlite 580EX II/430EX II, bag Hama Defender 220

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Watek zamarl, ale na wszelki wypadek - aktualizacje mozna znalezc tutaj:
    http://http://www.nissindigital.com/en/download.html

piotrdab
    Guest

Domyślnie Czy ktoś ma dobre doświadczenia?

Szukając lampy do zastosowań amatorskich (raczej tylko wyzwalanie ze stopki aparatu 50D) ale o większej mocy nadal ten Nissin wydaje się ofertą nie do pobicia... Znalazłem też jakiś wcześniejszy lampy dokonany przez redakcję dfv.pl - jak najbardziej pozytywny.
    1. Jednak czytając ten wątek nabrałem wątpliwości i dlatego pytam, czy są wśród Forumowiczów zadowoleni użytkownicy Di866?
    2. Czy czy wcześniej wskazywany link do upgrade'u firmware'u ktoś już wykorzystywał? Jakie zmiany przynosi ten upgrade?

Coś już napisał
    Miasto
    Namysłów

Domyślnie

Ilu jest zadowolonych użytkowników, tego nie wiem. Pewne jest to, że ta lampa zbiera tęgi cięgi. Tu masz tego przykład: http://www.dfv.pl/forum/viewtopic.php?id=3070&p=1

Miasto
    Czeladź

Domyślnie

Ja jestem bardzo zadowolony!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomko66 Zobacz posta
    Ilu jest zadowolonych użytkowników, tego nie wiem. Pewne jest to, że ta lampa zbiera tęgi cięgi. Tu masz tego przykład: http://www.dfv.pl/forum/viewtopic.php?id=3070&p=1
    Niestety Twój przykład niczego nie udowadnia są to tylko kolejne dywagacje na temat tej lampy.
    A wracając do pytania to mi też ta lampa sie bardzo podoba, począwszy od ceny (nie był to priorytet), a kończąc na wykonaniu i funkcjonalności nie ma sie do czego przyczepić
    Lampy używałem już wielokrotnie i na stopce i zdalnie (przy pomocy ishoota)
    i naświetlała zawsze równo, a problemy z WB są mi zupełnie obce.

Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów