Pokaż wyniki od 1 do 10 z 111

Wątek: Nissin Speedlite Di866 Professional

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar piotraspace

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    A miało działać? Nissin gwarantował, czy wręcz przeciwnie, pisał, że "ni dudu" ?
    zdRAWki
    No wiesz, wyzwalanie radiowe niby miał, więc... powinno. Oświetlenie wspomagające też nie działało, nie było możliwości nawet ustawienia tego na lampie, co dopiero poprzez aparat. Na szczęście udało mi się go opchnąć za 4 stówki.
    Kiedyś fotografowie pracowali w ciemni a dzisiaj ciemni zajmują się fotografią.

EOS40D, EOS40D, EOS50D+grip, Canon 24-70mm f/2,8L USM, Canon 50mm f/1,8, Sigma 10-20mm f/3,5 EX HSM, Sigma 70-200mm f/2,8 EX APO HSM, Canon Speedlite 580EX II/430EX II, bag Hama Defender 220

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotraspace Zobacz posta
    (...)Na szczęście udało mi się go opchnąć za 4 stówki.
    Domyślam się, że poinformowałeś nabywcę jakim szajsem jest ta lampa.

Miasto
    Bydzia

Domyślnie

Zaryzykowałem i kupiłem. No cóż, awb w 5D i Nissin to pomyłka. Lampa robi co chce - zakres od 3200 K do 6000 K. Dno Przepala i niedoświetla. Po 20 minutach zabawy byłem złamany.
    Ręcznie ustawione WB na 5100 w pomieszczeniach i wszystko gra, nawet naświetla w TTL poprawnie. Mimo wszystko się zastanawiam czy nie oddać tego do sklepu, jutro zrobię testy przy świetle dziennym jeszcze i zadecyduje co dalej.
    30D radzi sobie lepiej w awb i TTL, ale szału nie robi.

Dopiero zaczyna Awatar piotraspace

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomaha35 Zobacz posta
    Zaryzykowałem i kupiłem. No cóż, awb w 5D i Nissin to pomyłka. Lampa robi co chce - zakres od 3200 K do 6000 K. Dno Przepala i niedoświetla. Po 20 minutach zabawy byłem złamany.
    Ręcznie ustawione WB na 5100 w pomieszczeniach i wszystko gra, nawet naświetla w TTL poprawnie. Mimo wszystko się zastanawiam czy nie oddać tego do sklepu, jutro zrobię testy przy świetle dziennym jeszcze i zadecyduje co dalej.
    30D radzi sobie lepiej w awb i TTL, ale szału nie robi.
    ehhh a pisałem, odradzałem, nie poskutkowało? a teraz płać i płacz.
    Kiedyś fotografowie pracowali w ciemni a dzisiaj ciemni zajmują się fotografią.

EOS40D, EOS40D, EOS50D+grip, Canon 24-70mm f/2,8L USM, Canon 50mm f/1,8, Sigma 10-20mm f/3,5 EX HSM, Sigma 70-200mm f/2,8 EX APO HSM, Canon Speedlite 580EX II/430EX II, bag Hama Defender 220

Uprawnienia umieszczania postów