czytalem ten test, nie zbyt sie do niego przylozyli, wciaz wiele niewiadomych
czytalem ten test, nie zbyt sie do niego przylozyli, wciaz wiele niewiadomych
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
Już jest w sprzedaży dla Canona:
Nissin-Di866-PROFESSIONAL-Flash for Canon-5D-50D - HK
Przesyłka free - w cenie zakupu.
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
poczekam az bedzie w jakims polskim sklepie i na jakies pozadne testy, wczesniej mialem tylko doczynienia z unomatem 24i jeden wieczor z canonem 420, tak wiec bedzie to moja pierwsza powazna lampa i nie chce wejsc w jakies bagno. chcialbym aby moj pierwszy raz byl wyjatkowy :P
![]()
Są już na stanie w normalnych sklepach, ale w UK![]()
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...
zamowilem metza, moja cierpliwosc osiagnela granice. moze i drozszy o te 400zl ale przynajmniej bede mial sprawdzona lampe i bezstresowo bede sobie blyskal. pozdro
I chyba dobrze zrobileś, bo zaczynają się "klocki" z tym modelem - KLIK
Pozdrówka!
Cóż, każdy ma wpadki, ale z tego co wiem to już dawno wyeliminowany problem. Nissin na razie dużo nie wyprodukował. Ale fajnie że jest następny niezależny producent - im więcej takich, tym większe parcie na Canona, Nikona by obniżali ceny swoich produktów.
Taki, dajmy na to, Canon, też na początku spaprał AF w "jedynkach", a potem jeszce miał akcję serwisową bo 1D potrafił zalewać olejem elektronikę.
Mój Metz 58 AF-1 żadnych dolegliwości nie ma, a dodatkowy palnik sobie bardzo chwalę.