Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 111

Wątek: Nissin Speedlite Di866 Professional

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomko66 Zobacz posta
    Ilu jest zadowolonych użytkowników, tego nie wiem. Pewne jest to, że ta lampa zbiera tęgi cięgi. Tu masz tego przykład: http://www.dfv.pl/forum/viewtopic.php?id=3070&p=1
    Czytałeś chociaż???
    1. Dawno, dawno... temu to było.
    2. Narzeka jedna osoba, reszta to pretensje nt. zamieszczonego w piśmie pseudo testu.

Więc gdzie te... "tegie cięgi"???
    Większe baty chyba zbiera w tym właśnie wątku ;-)

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Di866 PRO

Wlasnie. I dodam jeszcze:
    -ktos tam sie wypowiadal na temat USB i aktualizacji frimware
    ze niby sie nie da.
    Aktualizacja jest i bardzo prostym sopsobem sie ja wykonuje poprzez port USB wszystko jest opisane wraz z obrazkami na stronie producenta.
    http://www.nissindigital.com/download_readme.html
    i w programie do aktualizacj ktory sciagamy z w\w strony.

P.S. Lampa u mnie dziala OK! pucha 50d
    :cool:

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

zbiera te baty od osób które jej pewnie nie miały nawet w ręku

ma kilka minusów, ale więcej plusów

Bywalec Awatar vinietu
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Od roku śmiga ,naświetla klatki bez zastrzeżeń, mocna i solidna lampa ze wszystkim co potrzeba...a nawet więcej.
    Inna sprawa,że nie produkuję hurtowo fot(do takich celów wziąłbym zapewne dwie 580 tki),no ale wesela ,chrzciny to nie moje zainteresowania.
    5D, 30D, C 50/1.4 , 85/1.8 , 300/4L , 17-40/4L , 70-200/4L , z16/2.8 , N Di866

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Wyzwalacze do Di866 Pro

Czy ktos potrafi poprowadzic jaki wyzwalacz do lampy Di866 ??

http://allegro.pl/show_item.php?item...2+wys%C5%82any.

Czy cos takiego wchodzi w gre?
    :cool:

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Niedawno zakupilem owa lampke. Bezposrednio moge ja porownac na chwile obecna do Metza 58AF1 (moze kiedys bedzie okazja takze porownac do 580 EX II).

*Moc palnika bardzo zblizona w obu lampach (jesli Nissin jest mocniejszy to bardzo bardzo subtelnie).
    -Kukulka ma regulacje mocy od 1/32 do 1/1 ale dziala niezaleznie od wyliczen TTL stad moga sie pojawiac przepaly przy ISO > 400 i dystansie < 2m (pomijam czas i przyslone)
    +by obrocic palnik nie potrzeba "odblokowywac" zadnych zapadek
    -nie mozna uzywac kukulki w trybie HSS
    -bardzo glosny silniczek/mechanizm zoomu

Ogolne wrazenia pozytywne biorac pod uwage cene wynoszaca ok 3/4 ceny Metza i 1/2 Canona. Lampa dziala z podstawowym palnikiem bardzo dobrze a dodatkowo otrzymujemy troszke niedopracowana kukulke, ktora mozna oczywiscie swiadomie uzyc znajac jej ograniczenie (kawalek folii dyfuzyjnej powinien pomoc).
    Moim faworytem jest i tak nadal Metz 58, pozniej Nissin 866 a dopiero pozniej Canon 580 EX II
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam Szanownych forumowiczów.
    Mam pytanie - czy zadziała mi takie coś:
    posiadam canona 50d i chcę kupić Nissina 866 i chcę go wyzwalać bezprzewodowo poprzez wyzwalacz radiowy. Wiem, ze on pracuje w HSS, ale mój problem polega na tym, czy błysk tego nissina wyzwoli mi drugą lampę którą mam zamiar kupić a mianowicie nissin di 622 MKI. Czyli reasumując: Nissina 866 chcę wyzwalać radiem a następnie błysk tego nissina chciałbym żeby odpalił mi poprzez fotocele drugą lampę nissin 622 - czy to zadziała?
    Drugie pytanie - czy jak nissin 866 będzie w trybie HSS to odpali mi w tym czasie nissina 622, który nie posiada HSS?

Z góry dziękuje za rozwianie moich wątpliwości

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

Ja to expertem nie jestem, ale HSS to blysk za blyskiem mniejszej mocy w bardzo krotkim czase. Nissin 622MII odpala na pierwszy albo na drugi blysk okreslona moca zatem jak dasz krotki czas naswietlania to wszystkiego nie naswietli. Moze sie myle, ale powinienes miec druga lampa z HSS.

Poza tym polecam link:
    http://www.optyczne.pl/53.1-poradnik..._praktyka.html
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dziękuje za odpowiedź.
    A jeszcze nurtuje mnie takie jedno pytanko - Wydaje mi się, że nic nie będzie stało na przeszkodzie, żeby wyzwalać bezprzewodowo nadajnikiem radiowym: canona 430exII i np dwie lampki nissina 622 w sytuacji, gdy do każdej lampy przypięty jest odbiornik radiowy?? Oczywiście wyzwalane w czasie synchronizacji bo wiem, że nissiny nie mają HSS.

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

Jezeli bez HSS z radiem, to wystarczy Ci jeden odbiornik radiowy dla Canona, a Nissiny ustaw na fotocele. Ja Swojego odpalam takze fotocela z lampy wbudowanej (oczywiacie jak potrzeba ).
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów