Zobacz wyniki ankiety: Co wybrać?

Głosujących
52. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: Co wybrać Sigma70-200/2,8APO DG MACRO HSM czy Canon 70-200/4 IS USM

dazz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    dazz, ciesze sie ze Cie doprowadzam do radosci, ale opinie, ktore napisalem (oprocz pierwszej) nie sa tylko moje ;-) zyj dalej
    w przekonaniu ze placac 2 razy wiecej dostajesz dwa razy lepsza jakosc
    Płacę często więcej niż 2 razy, czy dostaję 2 razy lepszą jakość? Nie wiem, na pewno lepszą, może nie 2 razy, może tylko minimalnie, ale właście w pewnym momencie te niewielkie szczegóły dają Ci przewagę i jesteś w stanie zaplacić za nie nawet więcej.

spojrz tu i placz: http://www.the-digital-picture.com/R...mp=4&APIComp=0

Tamron miazdzy Canona, ktory na 2.8 daje ladne mydelko, szkoda ze testowali tam jakas walnieta Sigme
    Normalnie łzy zalały mi oczy Dobrze, że dopisałeś, że Sigma była walnięta to mnie trochę znowu rozśmieszyłeś ;-)
    BTW jeśli patrzysz na testy na cyfrze to popatrz na taniego Canona 70-200/4, zdziwisz się.

A teraz już poważnie. Ostość jest jedną z wielu cech obiektywu, którą rozważamy. Oprócz tego na wypadkową ocenę szkła składa się trochę innych cech. Napisałem wcześniej, że Sigma często potrafi zrobić szkło o ostrości takiej jak Canon, natomiast w każdym innym parametrze polegnie.
    Chce ktoś kupić moją osatnią Sigmę, 28-70/2.8? Ostra jak żyleta, jestem pewnien, że niektóre zdjęcia z niej by Cię zachwyciły. Ale co z tego i tak chcę ją sprzedać - trafia w punkt jak ślepy na strzelnicy, bokeh przyprawia mnie o mdłości, warczy jak wiartarka udarowa, AF jak ślimak, wykonanie jak z koziej d.

moponop do 70-200? ludzie, dajcie spokuj, przeciez to leciutkie szkielko,
    I co z tego, że lekkie? Zrób zdjęcie z ręki, a potem ze statywu i z wężykiem, zobaczysz wpływ dragań. Ja bez statywu nie robie wogóle zdjęc.
    Ostatnio edytowane przez dazz ; 18-03-2009 o 16:49

ksuchanecki
    Guest

Domyślnie

Nie jest to w żadnym wypadku reklama -ale coś w tym jest(ciekawy jest powód )http://www.allegro.pl/item587077753_...cro_canon.html

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

moponop do 70-200? ludzie, dajcie spokuj, przeciez to leciutkie szkielko,
    Nie jest bardzo ciężkie, ale trzymanie go przez 2 godziny w pozycji gotowej do strzału potrafi zmęczyć. Monopod rozwiązuje ten problem. Ale to temat na inny wątek. Nie będę go kontynuować.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nie stać mnie na canona 2.8 więc mam 70-200 f4 a i tak na meczach mam patyk....
    Dzęki temu aparat mam zawsze przed oczami, ręce nie zmęczone, mam więcej ciekawych zdjęć. A wracając do tematu... Strasznie męcze się z tym obiektywem więc jeśli masz możliwość to kup koniecznie 2.8 A czy sigmę?? Nie wiem nigdy nią nie robiłem ale kilku znajomych nimi foci i jakoś nikt nie planuje pilnej wymiany.....

ksuchanecki
    Guest

Domyślnie No i wybrałem

Zakupiłem Sigma 70-200 APO f2,8 II EX DG MACRO HSM,ale nie trafiała (miała lekkie FF) i poszła do kalibracji.

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Ostatnio na Biegu Piastow porownywalem sigme i canona 2.8 jak dla mnie wychodza bardzo podobnie, z lekką przewaga sigmy bo przy 200 mm na 2.8 canon z odleglosci 50 m do celu nie chcial ostrzyc (nie bylo tej przypadlosci przy odleglosci mniejszej) !!! moze to wina sniegu ? Sigma nie miala tego problemu...

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów