Zobacz wyniki ankiety: Co wybrać?

Głosujących
52. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Wątek: Co wybrać Sigma70-200/2,8APO DG MACRO HSM czy Canon 70-200/4 IS USM

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

jak pisalem mam w domu i Canona i Sigme i musialbym byc naprawde idiota aby zabierac gorsze szklo na mecze, zawody i sesje, ale wybieram lepsze... Sigme

akurat pod swiatlo Sigma 70-200 pracuje rewelacyjnie
    no i co jak co ale ja bardzo czesto foce w trudnych warunkach, ciemno, ISO 1600-3200, bardzo czesto pod swiatlo bo tak niestety sa usytulowane nasze stadiony zuzlowe (prosta startowa na zachodzie)

bokeh to akurat sprawa bardzo subiektywna, wedlug mnie Sigma rozmywa ladniej i delikatniej, patrz np na 50mm 1.4 ktora rozmyciem miazdzy wszystkie inne 50mm (nie liczac szkiel starszych i Carla Zeissa)

zreszta jesli juz mamy pisac o najlepszym optycznie 70-200 2.8 to na pewno jest to Tamron, tyle ze jego AF wyklucza go do sportu

światlo F/4 calkowicie nie nadaje sie do sportu wiec sobie odposc jesli wlasnie on jest dla Ciebie priorytetem
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

dazz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    jak pisalem mam w domu i Canona i Sigme i musialbym byc naprawde idiota aby zabierac gorsze szklo na mecze, zawody i sesje, ale wybieram lepsze... Sigme

bokeh to akurat sprawa bardzo subiektywna, wedlug mnie Sigma rozmywa ladniej i delikatniej, patrz np na 50mm 1.4 ktora rozmyciem miazdzy wszystkie inne 50mm

zreszta jesli juz mamy pisac o najlepszym optycznie 70-200 2.8 to na pewno jest to Tamron, tyle ze jego AF wyklucza go do sportu

światlo F/4 calkowicie nie nadaje sie do sportu wiec sobie odposc jesli wlasnie on jest dla Ciebie priorytetem
    jedynie tu masz rację ;-)

EOT
    Ostatnio edytowane przez dazz ; 18-03-2009 o 14:54

ksuchanecki
    Guest

Domyślnie

Po lekturze postów przyszła mi do głowy pewna myśl.Teraz Sigma a za jakiś czas Canon 2,8 IS

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ksuchanecki Zobacz posta
    Po lekturze postów przyszła mi do głowy pewna myśl.Teraz Sigma a za jakiś czas Canon 2,8 IS
    IS do sportu to Ci się raczej nie przyda. Przy takiej kombinacji w ostatecznym rozrachunku zapłacisz sporo więcej. No, ale to Twoje pieniądze :-D
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

ksuchanecki
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    IS do sportu to Ci się raczej nie przyda. Przy takiej kombinacji w ostatecznym rozrachunku zapłacisz sporo więcej. No, ale to Twoje pieniądze :-D
    Jeśli się będzie dobrze spisywać to nie będe zmieniał.Zastanawiam się nad tym Is ze względu na wagę obiektywu,czy nie będzie reka drżała.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zastanawiam się nad tym Is ze względu na wagę obiektywu,czy nie będzie reka drżała.
    Zastanów się nad monopodem. Taniej.

ksuchanecki
    Guest

Domyślnie

Ten sport to rajdy.Uciekać z kijkami to troszkę głupio.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ten sport to rajdy.Uciekać z kijkami to troszkę głupio.
    Jeśli graba zacznie Ci drżeć od wagi zestawu, to i tak już go długo nie utrzymasz. IS tego nie załatwi. Monopod w takich zastosowaniach jest idealnym rozwiązaniem. Służy właściwie wyłącznie do odciążenia rąk, w przeciwieństwie do statywu, nie zajmuje miejsca i można z nim zmykać bez składania.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

dazz, ciesze sie ze Cie doprowadzam do radosci, ale opinie, ktore napisalem (oprocz pierwszej) nie sa tylko moje ;-) zyj dalej w przekonaniu ze placac 2 razy wiecej dostajesz dwa razy lepsza jakosc

spojrz tu i placz: http://www.the-digital-picture.com/R...mp=4&APIComp=0

Tamron miazdzy Canona, ktory na 2.8 daje ladne mydelko, szkoda ze testowali tam jakas walnieta Sigme

moponop do 70-200? ludzie, dajcie spokuj, przeciez to leciutkie szkielko,
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

ksuchanecki
    Guest

Domyślnie

dazz, ciesze sie ze Cie doprowadzam do radosci, ale opinie, ktore napisalem (oprocz pierwszej) nie sa tylko moje ;-) zyj dalej w przekonaniu ze placac 2 razy wiecej dostajesz dwa razy lepsza jakosc

spojrz tu i placz: http://www.the-digital-picture.com/R...mp=4&APIComp=0

Tamron miazdzy Canona, ktory na 2.8 daje ladne mydelko, szkoda ze testowali tam jakas walnieta Sigme

moponop do 70-200? ludzie, dajcie spokuj, przeciez to leciutkie szkielko,

akurat ten test pokazuje wyższośc każdego innego obiektywu nad sigmą(ale ja nie jestem znawcą tematu i może się mylę)
    A jeśli chodzi o monopod to chodziło mi o różnicę wagi między canonem 4Is i 2,8Is

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów