popieram , ludzie przychodzą , oglądaja zdjęcia , jak się podoba to OK. Po rozmowie z parą można wyczuć na co można sobie pozwolić w czasie sesji , trzeba miec swój styl i tego się trzymać , tak się pracuje na markę .Zamieszczone przez Czacha
popieram , ludzie przychodzą , oglądaja zdjęcia , jak się podoba to OK. Po rozmowie z parą można wyczuć na co można sobie pozwolić w czasie sesji , trzeba miec swój styl i tego się trzymać , tak się pracuje na markę .Zamieszczone przez Czacha
Pozdrawiam,
Krzysiek
EOS 1,5 GTD + EF 10-780/1,2 L+ SPIDLAJT 747 EX
a Ty pozostań sobą i rób swoje. oczywiście trochę elastycznym należy być , łatwiej wtedy o współpracę ale bez przesady. Jak masz jakieś nowe , inne , kontrowersyjne zdjęcia pokaż je w albumach poglądowych żeby nie zaszokować (negatywnie) młodych po fakcie
Pozdrawiam,
Krzysiek
nie no pewnie ze zawsze bedepierw negocjacja pozniej ewentualne ugody
![]()
Napisał Chrismela
Racja !Po rozmowie z parą można wyczuć na co można sobie pozwolić w czasie sesji , trzeba miec swój styl i tego się trzymać , tak się pracuje na markę .
I po to właśnie ta rozmowa, po której zazwyczaj ludzie są bardziej ufni.
tylko czasem nie idzie wszystko tak jak sie zaplanowało na początku...zmiany zdania PO fakcie też były...![]()
nie bardzo wiem co masz na mysli mówiąc o ugodzie. nie miałem jak do tej pory żadnej reklamacji , wszystko staram się wyjaśnić przed imprezą , spisuję umowe i koniec. raz miałem sytuację taką ż e kolega który robił dla mnie ślub (niestety dwóch w jednym czsie jeszcze nie jestem zrobićZamieszczone przez C41photocrew
) nie przewidział sytuacji gdzie rodzice p. mlodej siedli po jedne stronie a młodego po drugiej (jak to w dawnych czasach bywało) ... i kance kancow w albumie byli tylko rodzice młodej
po rozmowie "reklamacyjnej" dorobilem im 2 zdjęcia rodziców "wyciągniętych z tła" z odrzuconych zdjęć , zamieniłem z innymi w albumie i koniec. To była jedyna "reklamacja".
Inna sprawa to dobrze napisana podpisana umowa , od niej na prawde dużo zależy
Pozdrawiam,
Krzysiek
w sensie jakies wymysly itd parki mlodej lub ewentual;ne uwagi rodziców
ale w umowie przeciez nie zamiescisz kadrow przykladowych.. lol.. bez sensu
w umowie uzgadniasz ilosc zdjec, forme przekazania oraz cene i kto ma na nich byc ewentualnie... ale nie kadry
fotograf jest od kadrowania, a nie para mloda czy ich rodzice - jak sie nie podoba to out..
Zamieszczone przez Czacha
no wlasnie a pozniej zla fama idzie....:/ pantoflową pocztą![]()