Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 58

Wątek: canon 90-300, 75-300, 100-300 ...

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez j23
    czy ta sigma: http://allegro.pl/show_item.php?item=58675899 jest rzeczywiście najnowsza? kilka z nich widziałem na allegro i w sklepach internetowych i nie do końca wiem, czy to ta?
    Tak, to jest nowa wersja DG.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kartel
    noo z tą solidnością to bym polemizował... jeśli chodzi o sigme to jest dużo lepiej wykonana niż canon

Ze niby Sigma 70-300 lepiej wykonana niz Canon 100-300 ?
    Nie zgodze sie.
    Przynajmniej nie jesli chodzi o moja Sigme 70-300 APO SuperMacro II (nie wiem jak najnowsza wersja - DG) vs Canon 100-300 4.5-5.6 USM (ktorego ma moja siostra i kilka razy go macalem).

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Choc obydwom obiektywa brakuje sporo do miana jakosci wykonania to jednak wydaje mi sie, ze Canon 100-300 organoleptycznie sprawia lepsze wrazenie pod tym wzgledem.

Edit:
    w mojej sigmie denerwuje mnie ta 'plastikowosc' :wink:

kwasek
    Guest

Domyślnie

czyli jeśli chodzi o zoom to lepiej nastawiać się na canona 100-300 ?

na forum jest on często stawiany z sigmą 70-300 i niektórzy twierdzą, że on jest lepszy, inni, że sigma

Jak to jest od strony np. optyki i jakosci fotek; łatwości obsługi i szybkości;
    Vitez raz pisze, że sigma jest OK, a teraz, że siostry Canon jest solidniejszy.

Ja wiem, że to jest temat szeroki, ale z pewnością każdy nowy użytkownik Canona cyfrowego wcześniej czy później będzie chciał poszerzyć swoje możliwości o małe tele

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kwasek
    czyli jeśli chodzi o zoom to lepiej nastawiać się na canona 100-300 ?

na forum jest on często stawiany z sigmą 70-300 i niektórzy twierdzą, że on jest lepszy, inni, że sigma
    Moim skromnym zdaniem sigma jest lepsza optycznie (szczegolnie nowa wersja DG) od Canona ...mi sie nie podoba tylko organoleptycznie - ale tym sie nie sugeruj Canon ma za to szybszy i cichszy AF ale nie ma trybu pseudo-macro (Sigma ma skale odwzorowania 1:2) - wybor nalezy do Ciebie. Jakis czas temu mialem podobny dylemat i wybralem Sigme. Gdybym mial znow wybierac to tez wybralbym Sigma z tym, ze wersje DG

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie miałem sigmy ale canona dopiero sprzedałem i to nie dlatego, że mi nie odpowiadał ale dlatego, że nabyłem 100-400. Jeżeli chodzi o jakość to 100-300 jest super a przynajmniej mój egzemplarz był dobry no dobra bardzo dobry
    Coś tam jest do pstrykania

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dolek
    Nie miałem sigmy ale canona dopiero sprzedałem i to nie dlatego, że mi nie odpowiadał ale dlatego, że nabyłem 100-400.
    Gratuluję zakupu! Pewnie przemycałeś do domu ten "termos" ;-)

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wiesz co tak na forum ale masz racje był mały, a w zasadzie dość duży problem, bo 100-400 to raczej ciężko nazwać małym
    Warto było, bo fajne szkiełko
    Coś tam jest do pstrykania

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kwasek
    Jak to jest od strony np. optyki i jakosci fotek; łatwości obsługi i szybkości;
    Vitez raz pisze, że sigma jest OK, a teraz, że siostry Canon jest solidniejszy.

Solidniejsze wrazenie robi pod wzgledem jakosci wykonania...

Juz gdzies to pisalem:
    - jakosc optyczna u obu podobna (choc znajda sie fanatycy tej Sigmy na sile robiacy testy wykazujace odrobine jej wyzszosci )
    - AF szybszy i cichszy u Canona
    - Sigma ma opcje makro
    - Canon sprawia wrazenie solidniejszego
    - Sigma jest tansza

Na razie siostra jest w Niemczech, wraca za miesiac wtedy zrobilbym dokladniejsze porownanie, ale troszke nie ma sensu bo nie mam najnowszej wersji tej Sigmy - z oznaczeniem DG .

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dolek
    Jeżeli chodzi o jakość to 100-300 jest super a przynajmniej mój egzemplarz był dobry no dobra bardzo dobry
    Ale mowisz o antyku f/5,6 czy tym nowym?

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów