Może mi ktoś wyjaśnić lub podesłać jakiś link co to jest i czym się różni system Canona od systemu Nikona?
Z góry dziękuję.
Może mi ktoś wyjaśnić lub podesłać jakiś link co to jest i czym się różni system Canona od systemu Nikona?
Z góry dziękuję.
Eos 400D, sigma 18-200, tamron 70-300+macro.
Kilka filtrów
Serwery tego forum są zbyt małe, żeby móc skopiować tu ogrom informacji na ten temat.
Proszę zadać pytanie precyzyjne?
O co Ci chodzi pytając o system? Mocowania obiektywów, matryce, lampy, może wodoszczelność?
Pozdrawiam.
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...
Hmmmmmm... tym samym czym różni się Opel od Peugeota albo rower od hulajnogi. I wszystkim i niczym.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Czyli mam rozumieć, że system co całość? czyli mocowanie obiektywu, pomiar światła... itd?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
nie wiem czy dobrze celuję, ale np. czym różni się pomiar światła w systemie Nikona a Canona.
Wiem, że może pytania na poziomie przedszkola, ale dopiero zaczynam więc chciałbym się w końcu czegoś konkretnego dowiedzieć.
Ostatnio edytowane przez utente ; 16-03-2009 o 23:00 Powód: Automerged Doublepost
Eos 400D, sigma 18-200, tamron 70-300+macro.
Kilka filtrów
Z tego co obserwowałem (D700 vs 5D), Nikon ma sprawniejszy AF i precyzyjniejszą kontrolę błysku. Dodatkowo, jest sporo droższy.
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Aha, no to dla przeciwwagi dodam, że pomimo, iż lepiej pracuje mi się Nikonem, to wybrałem Canona.
Bo jest tańszy :-)