Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: System Canona / Nikona

Dopiero zaczyna Awatar utente

Domyślnie System Canona / Nikona

Może mi ktoś wyjaśnić lub podesłać jakiś link co to jest i czym się różni system Canona od systemu Nikona?
    Z góry dziękuję.
    Eos 400D, sigma 18-200, tamron 70-300+macro.
    Kilka filtrów

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Serwery tego forum są zbyt małe, żeby móc skopiować tu ogrom informacji na ten temat.
    Proszę zadać pytanie precyzyjne?
    O co Ci chodzi pytając o system? Mocowania obiektywów, matryce, lampy, może wodoszczelność?

Pozdrawiam.
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Hmmmmmm... tym samym czym różni się Opel od Peugeota albo rower od hulajnogi. I wszystkim i niczym.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Dopiero zaczyna Awatar utente

Domyślnie

Czyli mam rozumieć, że system co całość? czyli mocowanie obiektywu, pomiar światła... itd?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    nie wiem czy dobrze celuję, ale np. czym różni się pomiar światła w systemie Nikona a Canona.
    Wiem, że może pytania na poziomie przedszkola, ale dopiero zaczynam więc chciałbym się w końcu czegoś konkretnego dowiedzieć.
    Ostatnio edytowane przez utente ; 16-03-2009 o 23:00 Powód: Automerged Doublepost
    Eos 400D, sigma 18-200, tamron 70-300+macro.
    Kilka filtrów

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez utente Zobacz posta
    Czyli mam rozumieć, że system co całość? czyli mocowanie obiektywu, pomiar światła... itd?
    Tak.

Cytat Zamieszczone przez utente Zobacz posta
    nie wiem czy dobrze celuję, ale np. czym różni się pomiar światła w systemie Nikona a Canona......
    Tym samym czym różni się wtrysk paliwa w Oplu od wtrysku paliwa w Peugeocie. Obadwa mają "common rail", obadwa działają na tej samej zasadzie ale jeden to Opel a drugi Peugeot.

Janusz,

Bywalec Awatar bierhoff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Z tego co obserwowałem (D700 vs 5D), Nikon ma sprawniejszy AF i precyzyjniejszą kontrolę błysku. Dodatkowo, jest sporo droższy.

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bierhoff Zobacz posta
    Z tego co obserwowałem (D700 vs 5D), Nikon ma sprawniejszy AF i precyzyjniejszą kontrolę błysku. Dodatkowo, jest sporo droższy.
    Oho... zaraz będzie "o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy"... ehhhhhh... szkoda gadać.

Janusz,

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Oho... zaraz będzie "o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy"... ehhhhhh... szkoda gadać.
    Ale zauważ, że pochwalił Nikona..:-) Pewnie zaraz będzie: "cudze chwalicie, swego nie znacie":-)
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Bywalec Awatar bierhoff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Aha, no to dla przeciwwagi dodam, że pomimo, iż lepiej pracuje mi się Nikonem, to wybrałem Canona.

Bo jest tańszy :-)

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów