Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 101

Wątek: [krystian123] początki portretowania

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

OK zasady jako takie znasz, ale to nie wszystko, a raczej początek, następnymi rzeczami jest umiejętność operowania światłem, selekcja osób które portretujesz, niektóre się nie nadają po prostu. Zadbanie o ciekawsze tło.
    Niby w tym ostatnim zdjęciu kompozycja jest wyszlifowana, ale co z niej jak zdjęcie jest nudne samo w sobie, brak jakiegoś kontaktu, nawiązania.
    Nie irytuj się, powolutku małymi kroczkami. Poczytaj o obróbce, o świetle co nie co.
    Powodzenia w dalszych ujęciach

Domyślnie Portrety (krystian123)

witam
    bardzo prosze o kilka uwag odnosnie tego portretu
    1.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Za mało góry, za dużo dołu.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

hehe, a ja przycialem gore specjalnie, bo jakos z cala glowa nie pasowalo
    Ostatnio edytowane przez krystian123 ; 24-06-2009 o 15:26

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Hehe, a mi nie pasuje obcięty czubek głowy, chciałeś uwag to masz. Jak już przycinasz to bardziej zdecydowanie.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

no nie wiem kombinuje i z cala glowa i z ucieta i jakos ten kadr najlepiej mi tak wyglada.

wrzuce kolejne
    2.

Domyślnie

jest az tak zle, ze nikt nic nie pisze?

Bywalec Awatar sowask8
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

1 ciekawa obróbka i hmm chyba z cała głowa było by lepiej
    2 juz w innym stylu i nie przykuwa tak uwagi dlatego brak komentarzy
    Canon pełna klatka i do przodu

http://www.soowsen.blogspot.com

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

1-ka bardzo bardzo dobra moim zdaniem. Nie przeszkadza mi ucięcie czubka głowy, ale moze faktycznie minimalnie niżej bym ciął. Przeszkadza natomiast kurtka - czarna plama która wygląda jakby była elementem tła, które przypadkowo tam się dostało.
    2. Coś ciekawego jest w tle ale za ciemne zeby bylo widac. Czy z jasniejszym tlem byloby lepiej nie wiem, wydaje mi sie, ze tak (pod warunkiem, ze mniejsza GO). Twarz trochę przerysowana podejrzewam, ze zbyt szeroki kont i za bardzo z dołu robione.
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Domyślnie

na pewno masz wszystko dobrze z monitorem, u mnie kurtka wcale nie wyglada jak czarna plama, podobnie jest z tlem na 2 zdjeciu. przy ogniskowej 66mm raczej przerysowania nie wystepuja

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów