Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: [Maykster] Moje początki

Coś już napisał
    Miasto
    Głuszyca

Domyślnie [Maykster] Moje początki

Witam . Oto jedno z moich pierwszych zdjęć.Nie jestem pewny co do poprawności wyświetlania mojego monitora ,mam dosyć duże różnice między wyświetlaniem ,a wydrukiem,choć różnie to wygląda przy różnych zdjęciach.Oceńcie proszę między innymi jasność tej fotki

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maykster Zobacz posta
    Oceńcie proszę między innymi jasność tej fotki
    Wygląda jak przywalone wbudowaną lampą błyskową a potem dla podratowania przerobione na szaro (bo nie do B&W ).

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Jak to mówią „zrobiony na szaro” czyli szarowanka . Z tym monitorem to faktycznie dzieje się coś dziwnego. Nie było na nim całej buzi dziecka? Jak by była było by lepiej.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Coś już napisał
    Miasto
    Głuszyca

Domyślnie

niestety nie było całej buzi dziecka,ani na monitorze,ani na lcd aparatu

Coś już napisał
    Miasto
    Głuszyca

Domyślnie

Teraz mam nadzieję,że lepsze zdjęcia
    1.
    2.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    GOP

Domyślnie

1-1. Lightroom ma taką zaletę... predefiniowane ustawienia np. B&W High Contrast i B&W Low Contrast. Na dodatek ma suwaczki. Jak z domyślnych czasem sieka wychodzi, to po zabawie suwakami można coś ładniejszego otrzymać.
    Dla mnie przejasne, tak ciemno było, by lampy używać? To chociaż od sufitu.

A jak całej buzi nie było, to należało skadrować i usunąć całą głowę dziecka, tak sobie myślę.

2-1. Takie nic w sumie. Za dużo powietrza nad głową... albo po prostu za daleko.
    2-2. Gdyby tak więcej wodospadziku a mniej badyla z błotem ująć? Niech se będzie, ale jako dodatek, a nie główny temat.

Pozdrawiam.
    D 400D + kit,50/1.8+70-210/4 & Praktica LLC 35/2+50/1.8+80/1.8 & dalmierzowy Kiev 53/2
    (czyli - w sporej części - foto-spadek)
    Nie znam się, ale nadrabiam entuzjazmem.

Coś już napisał
    Miasto
    Głuszyca

Domyślnie

Dzięki za krytykę,jest ok,tylko nie lubię ciasnych portretów.Wodospadziku więcej nie było.u góry rynna z której wypływa woda,na dole wkopane stare wiadro,a tematem miał być korzeń ze środka kadru i skała pod wodą(a nie błoto),a woda tylko dodatkiem co widać po kadrowaniu i ostrzeniu

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

1. Słaba kompozycja, strasznie nijakie. Jak nie lubisz ciasno to trzeba było więcej powietrza dać, bo teraz wygląda jakbyś nie mógł się zdecydować, efekt jest taki że kompozycja strasznie ciąży w prawy dół.
    2. Nie wiem co takiego ciekawego jest w kawałku badyla, ale jak chciałeś żeby grał główną rolę na zdjęciu to trzeba było aparat postawić na statywie, założyć polara i dać dużo dłuższy czas naświetlania.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Coś już napisał
    Miasto
    Głuszyca

Domyślnie

To może coś z niedzielnej wycieczki,co jest teraz źle?

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Staraj się szukać ujęć mniej oczywistych. Tego źrebaka większość ludzi oglądała by z tej samej pozycji co Ty robiłeś zdjęcie, przez co jest mało interesujące. Gdybyś np. położył się i zrobił zdjęcie bardziej z dołu było by ciekawiej.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów