Jeśli w 10-20 zaproponują taką cenę jak tutaj: http://www.pixmania.com/pl/pl/253905...-250-mm-f.html to na pewno będzie ona odstraszać![]()
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
Gdzieś wyczytałam (chyba dpreview) że cena 10-20 ma się kształtować w okolicach 600-700$. 10-20/4-5.6 w stanach chodzi po jakieś 450$.
A ja jeszcze cały czas mam głupią nadzieję, że dzięki temu 10-20/4-5.6 zleci z ceny i zdąży to zrobić do końca maja... ;-)
Oczywiście, że nie ma co liczyć na obniżki ze strony sigmy:
"Szanowni Klienci,
W związku z niestabilnym kursem walut połączonym ze zwiększonymi kosztami produkcji, dystrybutor obiektywów Sigma w Polsce, firma K-Consult, jest zmuszona do kolejnej podwyżki cen.
Nowy cennik obiektywów i akcesoriów Sigma będzie opublikowany z dniem 01.04.2009"
Nawet nie wiadomo czego się po nich spodziewać, po ostatniej zmianie cennika w lutym tego roku obiektyw 100-300 skoczył z 3100 do 5200 PLN...
- sigmie życzymy powodzenia - równie dobrze mogą od razu ogłosić upadłość na polskim rynku
Btw - kursy dość mocno spadły z swojego maksymalnego poziomu - lepszą wymówke niech sobie znajdą![]()
Cholerka, no... niedobrze, niedobrze...
Ale może waluty spadną i znajdę kogoś kto do honkongu podleci... :>
Ale to jest wspaniałe rozwiązanie nadmiaru pracy dla serwisu. Nikt nie będzie kupował Sigmy, sprawdzał działania AF w związku z tym serwis też nie będzie miał pracy.
Przed ostatnią podwyżką miałem na liście zakupów 30 1.4 i 50 1.4, problemem nie była kalibracja - mieszkam w trójmieście, po podwyżce cen wolałem jednak Canona 1.4 i szukam teraz canona 28 1.8