NO tak to juz wiem ale Panowie teraz rozkladaja to na czesci pierwsze i twierdza iz tak juz robic sie nie powinnoNOi ten artykul
![]()
NO tak to juz wiem ale Panowie teraz rozkladaja to na czesci pierwsze i twierdza iz tak juz robic sie nie powinnoNOi ten artykul
![]()
nie sluchaj ich
faktycznie w niektorych przypadkach podczas przekadrowania moze nam ostrosc zwiac ...troszke popstrykasz, nabierzesz wprawy to bedziesz wiedzial co i jak![]()
SpokoDzieki - teraz tylko okazji do pstrykania musze dobrej poszukac bo cykanie mebli juz mi sie znudzilo w domu
![]()
![]()
![]()
blagam tylko nie foc tablic testowych ;-)Zamieszczone przez borkomar
Nie chce sobie cisnienia robic wiec tablic focil nie bede
![]()
5D + L
.. i poczytaj jakas ksiazke... o fotografii..![]()
A czy w canonie s2 jest mozliwosc przekadrowania ???
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
O M G !![]()
o m g ??? a cio to ???? Zadałem pytanie prosze o odpowiedz Pana moderatora![]()
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
omg w tłumaczeniu na polski " o mój boże "Zamieszczone przez alien
[DoMiNiQuE]
celujesz punktem AF w obiekt, ktory chcesz miec ostry -> przyciskasz spust migawki do polowy -> beebeep aparat ustawia ostrosc -> przekadrowujesz czyli ustawiasz sobie taki kadr, ktory Ci odpowiada (np. ciocia troszke z lewej strony kadru na tle morza) -> dociskasz spust do konca -> klap - zdjecie zrobione
a jakąś książeczke przeczytaj o foceniu, jak zaczynałem przygode z foceniem to najpierw czytałem fociłem czytałem a potem dopiero się doradzałem jak miałem już jakieś podstawy
pozdrawiam, z czasem wszystkiego się dowiesz
EOS 300 | EOS 300d black +BG-E1 | Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 |Canon 50mm/1,8 | 18-55 USM | 430EX | Velbon DX-888 | pokrowiec Soligor M42 | Lowepro Orion Trekker | DigiMate II 40GB Image tank | Helios 1:2/58 M42 | MIR 1B 1:2,8/37 | jupiter 4/200 |