Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 16-03-2009 o 13:50
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Ja już zapomniałem o 32 bit PS, z pluginow to tylko NoiseNinja a ten jest już 64 bit, przy systemie 64 i PS 32 wyraźnie lepiej PS chodzi niż pod systemem 32 ...
System 32 adresuje ponad 4 Gb ale do dyspozycji jest trochę ponad 3 bo dochodzi pamięć karty graficznej i inne śmieci ...
------------------
Canon-Foto-Klub
------------------
Sleeping in Light
------------------
It takes love over gold and mind over matter ...
To może jednak się spróbuję...
Coś istotnego czego Home Basic nie będzie miała w porównaniu do Premium ?
http://www.istartedsomething.com/wp-...11/upgrade.gif
i sam zdecyduj. Ogólnie to raczej nikt wersji Basic nie poleca. Premium albo ultimate jako minimum. Można rozważać XP 64bit tylko support będzie jeszcze tylko przez rok.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Ja stosuję powiedzenie "lepiej mieć niż nie mieć" . Gdy różnica w cenie między Vista Home Basic a Vista Ultimate to cena jednego porządnego 77mm filtra (np B+W) to raczej nie ma co się zastanawiać. Mówię o licencjach OEM System Builder - przyjrzyj się tym licencjom i śmiało kupuj
. A nawet zauważyłem wersje BOX w bardzo rozsądnej cenie.
Chyba że bardzo Ci się nie śpieszy to poczekaj do jesieni na Windows 7.
Co do pluginów to na szczęście używam tylko, baaardzo sporadycznie, Neat Image. Ma wersję 64bit ale jeszcze nie miałem potrzeby jej dokupowania.
Co do prędkości to niedawno zmieniałem CS3 na CS4 i 4GB RAM na 8GB RAM (Vista Ultimate 64bit).
Różnica w prędkości bardzo odczuwalna i przy otwieraniu paczki zdjęć, i przy obróbce pojedynczego jak i przy stercie konwertowanych.
No i wieeeele dodatków w CS4 mi przypadło do gustu ale to już niezależnie od wersji 32 czy 64 bit.
używam visty 64 bit i cs3 oraz obecnie cs4 nie miałem żadnych problemów z tym zestawem![]()
Brakuje obsługi dwóch procków (to w kontekście testu wydajności)To ma dopiero Ultimate
EDIT: http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=594 ;-)
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.