Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: System 64 bit pod CS4

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie System 64 bit pod CS4

Chciałbym skorzystać z ciut większej ilości pamięci pod PS CS4 niż pozwala 32-bitowe XP i jestem krok od zrobienia błędu i przejścia na 64-bitową Vistę.

1. Czy Vista Home Basic ma jakieś istotne braki w porównaniu do Home Premium ? Kojarze ograniczenie ilości pamięci do 8 GB.... Jakieś bzdurne desktopy nie są dla mnie brakiem...

2. Czy PS CS 3 (bo póki co się jeszcze nie zupgradowałem) będzie potrafił wykorzystać powiedzmy 4 GB pamięci ?

3. Czy przejście na Vistę 64 ma jakieś inne pułapki typu jakiś soft przestanie działać ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    ....

3. Czy przejście na Vistę 64 ma jakieś inne pułapki typu jakiś soft przestanie działać ?
    90% pluginów do PS nie działa na systemach 64 bitowych. Upgradów na 64 bit też nie ma.

Ogólnie to soft działa bez problemu. PS CS4 instalują się obadwa 32 bitowy i 64 bit. Jak chcesz używać pluginów to trzeba startować 32 bitowego PSa.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    90% pluginów do PS nie działa na systemach 64 bitowych. Upgradów na 64 bit też nie ma.

Ogólnie to soft działa bez problemu. PS CS4 instalują się obadwa 32 bitowy i 64 bit. Jak chcesz używać pluginów to trzeba startować 32 bitowego PSa.
    Dzięki, z pluginów w zasadzie korzystam tylko z Nik Sharpener Pro i Dfine i obydwa oczywiście nie działają. Porażka...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Krzychu,

Jak masz jakieś starsze graty lub mniej oczywisty soft, to możesz sprawdzić ich zgodność z obiema wersjami Visty (32 i 64b) na tej stronie:
    http://www.microsoft.com/windows/compatibility/
    Thnx, graty są w miarę nowe ale z powodów powyższych chyba odpuszczę, przynajmniej na razie. Dzięki za pomoc panowie.
    Ostatnio edytowane przez Krzychu ; 16-03-2009 o 11:04 Powód: Automerged Doublepost
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dzięki, z pluginów w zasadzie korzystam tylko z Nik Sharpener Pro i Dfine i obydwa oczywiście nie działają. Porażka...
    Ej, zaraz, ale chyba jak odpalisz 32-bitową wersję PS to będą działać także na 64-bitowym systemie.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Ej, zaraz, ale chyba jak odpalisz 32-bitową wersję PS to będą działać także na 64-bitowym systemie.
    No tak, ale cała idea wywracania kompa do góry nogami i instalacji 64-bitowej Visty jest z powodu 64-bitowego CS4. Jak miałbym skakać pomiędzy jednym a drugim żeby część operacji wykonać w 32-bitowym to robi się to bez sensu...
    Więcej powodów do instalacji 64-bitowego systemu póki co nie mam...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

No tak, ale cała idea wywracania kompa do góry nogami i instalacji 64-bitowej Visty jest z powodu 64-bitowego CS4. Jak miałbym skakać pomiędzy jednym a drugim żeby część operacji wykonać w 32-bitowym to robi się to bez sensu...
    Więcej powodów do instalacji 64-bitowego systemu póki co nie mam...
    Tez mi się tak wydawało i miałem dokładnie takie samo podejście. Trochę zmieniłem zdanie Akcje działają czyli np. ostrzenie mogę sobie robić własną akcją, która w sumie robi to samo co InteliSharpen. No i jest jeden pozytyw. Przestałem używać plug-inów. Różnica pomiedzy systemem 32 bit a 64 bit jest ogroma. Z dużą ilością pamięci (8Gb i więcej) naprawdę warto. Nawet korzystając z 32 bitowego PSa system dalej będzie korzystał z całej pamięci a to oznacza szybkość, zwłaszcza jak obrazki mają dużo warstw i same są duże. Test (http://hazan.emiasto.com.pl/showthread.php?t=6997) na obydwu PSach 32 i 64 bit wykonuje się tak samo.

Janusz,

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Krzychu,

Jak masz jakieś starsze graty lub mniej oczywisty soft, to możesz sprawdzić ich zgodność z obiema wersjami Visty (32 i 64b) na tej stronie:
    http://www.microsoft.com/windows/compatibility/
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Ja już zapomniałem o 32 bit PS, z pluginow to tylko NoiseNinja a ten jest już 64 bit, przy systemie 64 i PS 32 wyraźnie lepiej PS chodzi niż pod systemem 32 ...
    System 32 adresuje ponad 4 Gb ale do dyspozycji jest trochę ponad 3 bo dochodzi pamięć karty graficznej i inne śmieci ...
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

It takes love over gold and mind over matter ...

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

To może jednak się spróbuję...
    Coś istotnego czego Home Basic nie będzie miała w porównaniu do Premium ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

http://www.istartedsomething.com/wp-...11/upgrade.gif

i sam zdecyduj. Ogólnie to raczej nikt wersji Basic nie poleca. Premium albo ultimate jako minimum. Można rozważać XP 64bit tylko support będzie jeszcze tylko przez rok.

Janusz,

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów