Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 117

Wątek: [LionOfJudah] Portret BW

LionOfJudah
    Guest

Domyślnie

No trochę zadziorna

10.

Bywalec Awatar simon83
    Miasto
    Września

Domyślnie

10 - IMHO bardzo dobre. Troche rozprasza tylko odstajacy kosmyk wlosow, ale to juz szczegoly.
    Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
    Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog

Coś już napisał Awatar altowiolistka
    Miasto
    Warszawa/Kraków

Domyślnie

hehe mnie zaden kosmyk nie rozprasza ale powiedz modelce zeby rozluznila szczękę

LionOfJudah
    Guest

Domyślnie

No, spięta była bardzo

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LionOfJudah Zobacz posta
    No, spięta była bardzo
    "Spinasz" modelki przy sesji?
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Drugie oczko uciekło...

Urodziwa koleżanka, warta spinania koniec z tymi podtekstami...
    EOS 30d + EF 50/1.4 USM + EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 II

LionOfJudah
    Guest

Domyślnie

Najwidoczniej Ale żadna z niej modelka, tylko siostra przyjaciela, która nigdy nie miała do czynienia z obiektywem za wyjątkiem zdjęc rodzinnych i szkolnych

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LionOfJudah Zobacz posta
    Najwidoczniej Ale żadna z niej modelka, tylko siostra przyjaciela, która nigdy nie miała do czynienia z obiektywem za wyjątkiem zdjęc rodzinnych i szkolnych
    W pewnym usuniętym już niestety wątku napisałem coś takiego:

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Cytat Zamieszczone przez Greg S
    Ciężko na początku pracuje się z pięknymi dziewczynami
    1. Spotkanie zapoznawcze. Bez zamiaru robienia zdjęć, jakieś neutralne miejsce, nie plener docelowy, nie studio. Dla przełamania lodów, oswojenia się wzajemnego. Dziewczyna wie jak ty mówisz, wyglądasz, album z odbitkami bardzo pożądany by sobie przypomniała jakie zdjęcia robisz. Ty widzisz jak wygląda, jak się zachowuje, co lubi czego nie, jak się ubiera. Ważne jest podkreślić (zachowaniem albo słowami) że to zdecydowanie nie jest spotkanie "na podryw" . Być na luzie ale jednocześnie poważnym - Waszym celem są wspólne, udane zdjęcia, prawda? Omówić miejsce, temat sesji, trochę o strojach pogadać, o swoim i modelki doświadczeniu.

2. Tuż przed i w trakcie sesji traktować ją jak koleżankę/znajomą. W końcu już się zapoznaliście . Mówić śmiało, często, do niej nie obok niej. Choćby nie wiem jak piękna była. Warto (i wolno!!) się w nią wpatrywać - przecież po to jesteś by podziwiać jej urodę, ukazać na zdjęciach jak ją widzisz. Jeśli to ją peszy to uprzedzić że właśnie po to się przypatrujesz by jak najlepsze ujęcia znaleźć, czy z profilu, czy półprofilu, potem pokazać kilka co ładniejszych zdjęć na wyświetlaczu by się przekonała. Sypnąć (szczerym!) komplementem też warto, sprawdzić jak się uśmiecha, spytać z której strony lubi być oglądana/fotografowana najczęściej.

3. Choćby każda była tak piękna jak ta Pani to traktować się należy na równi. Owszem - jest boginią, należy szanować, być krok obok a nie się lepić i gadać głupoty, ale jesteście razem w jednym miejscu w konkretnym celu - nie powinna Cię aż tak onieśmielać by Ci przeszkadzać w osiągnięciu celu. Im szczerzej i na równi będziecie się traktować tym lepszy efekt. Im więcej rozmowy, pokazywania, dogadywania zdjęć na bieżąco tym lepszy kontakt, mimika, wspólna pewność siebie.
    Jak dziewczyna zobaczy że Ty nie jesteś pewny co robić to sama może stracić rezon, pomysły i zacznie sztucznie bardzo pozować.
    Może pomoże

Ja każdą osobę płci żeńskiej pozującą do zdjęć nazywam modelką. Dla mnie to czynność, nie zawód. Tak więc jak masz dziewczynę przed obiektywem to nie oponuj przeciw nazywaniu jej modelką, bo jak inaczej ją nazwiesz... pozujką, pozerką?

Coś już napisał Awatar altowiolistka
    Miasto
    Warszawa/Kraków

Domyślnie

wez modelke to sie spinac nie bedzie i tyla
    www.maxmodels.pl :>

LionOfJudah
    Guest

Domyślnie

Wielkie dzięki Vitez, na pewno sie przyda

Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów