Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: Bufor w 5d

Bywalec Awatar toshimitsu
    Miasto
    Dublin/Lodz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    No tak, pretec 16Gb 233 cena ok 200zł, a sandisk extreme III 16Gb ok 300zł.
    Nie da się ukryć, wyższa. Ale jak często kupujesz karty? Ile ci trzeba takich 16-stek? Cena nie bierze się z powietrza, idzie za tym niezawodność i szybkość. Do tego jeszcze w komplecie recover z kluczem. Mam w sumie kilka sandisków różnych typów(ultraII, extremeIII, extremeIV) i żadnej wpadki jak dotąd nie odnotowałem.
    Decyduja chyba subiektywne doswiadczenia tzn.:

Moja jedyna karta ktora padla to byl Sandisc 64MB ( Jeszcze na Powershocie a40) kupiona w fotojockerze.
    Potem uzywalem Kingstona 128MB i 512MB Pro Elite bez zastrzezen.
    Potem Karta Transcend 4GB x133. Raz mi zniknelo 200 zdjec z pokazow lotniczych. Wiec musialem odzyskac je software-owo i odzyskalem 1400. tez fajnie
    Teraz uzywam Pretec-a 16GB x266 (130zl w styczniu na allegro) i zapisu nie testowalem ale odczyt to okolo 30MB jak mowia. Przetestuje zapis w domu.
    Positively dirty minded

Początki nałogu Awatar hofi66
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Odp: Bufor w 5d

Canon 5D Mark I, pierwszy właściciel, właśnie wymieniono mi na Żytniej mirror box+migawkę. Migawka przepracowała 132 tyś i była jeszcze ok, był problem z lutrem i zaproponowano mi wymianę razem z nową migawką. Zgodziłem się. Cena 1300 zł. Dziś dostałem aparat i jest jakiś problem z zapisem - dłużej zapisują się zdjęcia i długo pali się dioda - po zrobieniu 5 zdjęć - dioda pali się przez 22 s, po serii i zapełnieniu bufora (RAW) - dioda zapala się i świeci ciągle przez 53 s. Rodzaj karty nie ma znaczenia, aparat jest w moim posiadaniu od 6 lat i od razu zauważyłem problem z zapisem, buforem. Dźwięk migawki też jest inny. Po zrobieniu serii czasem blokuje się lustro i mam ERR 99. Czy ja aby dostałem nowe, wymienione części? Miał ktoś podobny problem? Mam także 5D mk II ii stare 20D, na którym zapis jest szybszy. Pozdrawiam
    Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...

Coś już napisał Awatar kalatos
    Miasto
    Żyrardów

Reklamowałbym czym prędzej.
    kalfilm.pl - Fotografia okolicznościowa

Fotografując staraj się pokazać to czego bez Ciebie, nikt by nie zobaczył... - Robert Bresson

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Err99 to może być migawka.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Jeśli chodzi o długi zapis zdjęć to wczoraj na forum był ten sam problem - przyczyną jest przestawione jakieś custom function (add original decision data) czy jakoś tak.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

to ten sam uzytkownik i odpisujecie mu drugi raz.
    oprócz tematu dodał tutaj post

Proponuję:
    - sprawdzić, czy jest nowy FirmWare
    - kupić kartę z dużą prędkością zapisu i dużym buforem
    - a przed zakupem, jeśli to możliwe - pożyczyć od kogoś dla sprawdzenia.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów