Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Gwinty do statywów oświetleniowych

Domyślnie Gwinty do statywów oświetleniowych

Witam mam problem ponieważ potrzebuje statywy do zwykłych speedlite na które mam założone "chińskie wyzwalacze" widziałem na zawodach że ten metalowy pręcik na który zakłada sie w studiu lampy można wymienić na taki z gwintem i tutaj mój problem gdzie takie coś dostane, bardzo prosze o jakieś strony internetowe... w szukajce nie szukałem ponieważ nie wiedziałem jak to nazwać także jak już było to sory..

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

chyba byś musiał pytać producenta konkretnych statywów o coś takiego. Bo ten "metalowy pręcik" w każdym statywie może być inny (inna średnica rurki, do której jest mocowany, sposób mocowania itp.)
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

mateusz4130
    Guest

Domyślnie

http://funsports.pl/c,pl,22_43,1,1,0...akcesoria.html tu są jakieś przejściówki z gwintami, ale nie wiem do czego to służy. Z racji, że też mam zamiar kupic 2x statyw oświetleniowy i do tego zwykle lampy, to się trochę zorientowałem w temacie i wyszło, że wszyscy używają takich głowic(kosztują prawie tyle co tani, 3m statyw...) http://www.eltec.alpha.pl/produkt.php?id=1803

Domyślnie

No dobra a jeszcze takie pytanie ten co jest wmontowany pręcik jeżeli przyłozyć go do gwintu w aparacie to wchodzi ?? Bardzo bym prosił kogoś o sprawdzenie bo jeżeli nie lub są opory to zawsze moge sobie zrobić gwint na tym...

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Możesz też kupić taki statyw:
    http://quantuum.pl/detal.php?id=990&lang=pl&curr=PLN
    Tam jest na górze odpowiedni gwint (taki, jak do aparatu). Są też dostępne w zestawach po 2 szt. razem z torbą.

BTW. polecam te statywy. Są bardzo solidne.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie

Kolaj wielkie dzieki cena trochu wysoka ale warte zastanowienia... jak by inni mieli jakieś info to pisać

Awatar Argawen
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Tylko żeby je było można kupić. Od połowy lutego nie mają.

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Kupujesz statyw albo z gwintem, albo z mocowaniem do lamp, 14 lub 16. Każde z nich może przejść w inne za pomocą przejściówek (jakieś 10zł na giełdzie).
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Uprawnienia umieszczania postów