Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Szum i ciemne zdjęcia (Canon EOS 3000n)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Przeciez tak jest.. Chyba, ze ja juz sam czegos nie wiem..
    Uzywam zawsze AV, ustawiam sobie dana wartosc przeslony i mam glebie jaka chcialem.

Początki nałogu

Domyślnie

No tak, właśnie tak to działa. Ustawiamy na kółku AV, wybieramy przesłonę i mamy wpływ na g.o. Na moment wróćcie do zamieszczonego w wątku zdjęcia przyjrzyjcie się gdzie jest ostro a gdzie nieostro. Czy zastosowanie automatyki głębi ostrości nie jest w tym przypadku komplikowaniem sobie życia w szczególności jeden ruch kółka aby nastawić wartość przesłony kontra trzykrotne wciskanie spustu przed zrobieniem zdjęcia. I w sumie tylko o to mi chodziło

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

ALe co to za różnica jeśli autor woli tak a nie inaczej?
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

rumcajs007
    Guest

Domyślnie

Szczerze mówiąc dopiero się uczę tych wszystkich ustawień. Wtedy nie wiedziałem dokładnie co oznacza A-Dep, ale dzięki tutaj obecnym Forumowiczom wiem już dokładnie

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

A nie prościej przeczytać instrukcję?

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rumcajs007 Zobacz posta
    Szczerze mówiąc dopiero się uczę tych wszystkich ustawień. Wtedy nie wiedziałem dokładnie co oznacza A-Dep, ale dzięki tutaj obecnym Forumowiczom wiem już dokładnie
    Każdy się uczy, a to forum może być dobrym miejscem na poznawanie doświadczeń innych osób. Jeśli chcesz się uczyć to jak najmniej korzystaj z programów tematycznych i automatyk. Jeśli zależy Ci na głębi ostrości to nastaw AV i dobieraj przysłonę pamiętając o tym że im bardziej przymykasz tym dalej sięgnie głębia ostrości. Jeśli zależy Ci na określonym odwzorowaniu ruchu na zdjęciu to ustaw TV i dobieraj czasy (im krótszy czas tym ruch bardziej zamrożony). Automatyka głębi ostrości najczęściej sprawdzi się przy długich ogniskowych, albo przy makro.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów