Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Wątek: obiektywy Canon z Fotojokera

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nickifor
    Powiedz mi na Ch...j mi faktura vat na jakieś cuś za 20 zł albo gwarancja ,którą i tak trudno uzyskać praktycznie.Przewaliłem już kupę sprzętu elektronicznego i tylko raz miałem problem z kamerą ( z mojej winy).
    no i wszystko jest OK. masz w nosie fakture, bierzesz sprzet od TIP-a. nierzadko w lepszym stanie i z lepszymi warunkami serwisowymi.
    a jak ktos na robieniu zdjec dobrze zarabia, to niestety musi karmic fiskus, ZUS i cala reszte hien... ale i tak lepiej wyjdzie robiac sobie koszta, niz wykazujac wyzsze przychody
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nickifor
    Jestem zdania że elektronika sie nie psuje a jeśli się psuję to w 95% jest wina użytkownika.
    O ile nie kupujesz Sony

A powaznie, to nie ma tak pieknie. Raczej nie psuje elektroniki sam, a mimo wszystko rozne rzeczy laduja w naprawie, chocby moj tank. Poza tym aparat czy obiektyw to rowniez mechanika i to juz zdecydowanie psuje sie czasem z czasem: dyski, nagrywarki, przeslony..
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

z mojego doswiadczenia wynika iz elektronika, moze nie to ze czesto, ale jednak pada w cyfrach - i tak 90% uszkodzen cyfrowek to wbity obiektyw po upadku albo urwana klapka od baterii
    czesto zdarzaja sie padniete pamieci i gniazdach usb ktore pala sie przy skokach napiecia podczas zapisywania/odczytywania zdjec

co do miejsca zakupu - na allegro czy tipa pozwolic sobie moze ktos kto wie co chce kupic.. ludzie przychodza do mnie do sklepu nie wiedzac czym sie rozni zoom optyczny od cyfrowego i licza na to ze pomoge im dobrac sprzet odpowiadajacy ich potrzebom.. pytanie o zasob gotowki pada zawsze na sam koniec..

niestety na allegro nikt takiemu Kowalskiemu nie doradzi co wybrac, nie da dotknac aparatu ani zrobic fotek przed zakupem. poza tym, zakupy przez internet dopiero sie u nas rozwijaja jakby nie patrzec i wiele osob jest do tego scpetycznie nastawiona.

nie jeden klient mowil ze na allegro w tej samej cenie mial juz np. ladowarke i niewielka karte, ale i tak kupuje u mnie bo mu doradze, pokaze jak to dziala.. i z serwisem nie ma problemu. z TIPem jest tak ze jednego dnia jest, innego moze zwinac interes..

TIP nie sprzeda ci sprzetu na raty - do mnie zachodzisz i bierzesz to na 0% .. nic nie przeplacasz a splaczasz w ciagu roku.. genialne rozwiazanie.. sam tak kupilem mp3 playera.. bo wydatek rzedu tysiaca zlotych ni mańki ni pietruszki byl akurat w tym momencie nie do przelkeniecia... zas placac po 100zl miesiecznie nie odczuwam tego zupelnie

jest wiele kryteriow ktore decyduja o wyborze miejsca zakupu.. i wcale najwazniejszym nie jest cena

krasnalek
    Guest

Domyślnie

Czacha - w takim razie zwracam się do Ciebie z pytaniem:
    jaki obiektyw z Waszej oferty, mógłbyś teraz z czystym sumieniem polecić do 350D jako dodatowy (do 200/300mm), lub jako "pełnozakresowy" powiedzmy 28-200/300

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

FJ nie posiada w tej chwili w ofercie nic ciekawego niestety..
    zas ultra-zooma ci nie polece, chyba ze kopsniesz sie na 28-300L

krasnalek
    Guest

Domyślnie

jaki jest jego koszt ?

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krasnalek
    jaki jest jego koszt ?
    28-300/3.5-5.6L - 9900PLN

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

no ale za ta cene mozna kupic 70-200 i 24-70... i jakosc zdecydowanie bedzie lepsza

krasnalek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    28-300/3.5-5.6L - 9900PLN
    O jedno zero za dużo ...
    myślę, że do 1000 rodzice się zgodzą ...
    ale za 9900 to nawet nie będę się pytał

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    juz zupelnie pomijam fakt, ze w 800-tysiecznym Wroclawiu jest jeden porzadnie wyposazony sklep fotograficzny
    Czyli? Bo ja takiego sklepu wciąż szukam.
    350D | Canon 18-55/3.5-5.6 II | Canon 50 1.8 II | Canon 70-200/4L | Lowepro Nova 4 AW | reszta w planach...

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów