Ciężko w polsce znaleźć droższy sprzęt niż w Fotojokerze.Nie bądź taki zdziwiony, całość warta jest może 100 $ i pewie za tyle to kupili na hurtowej wyprzedaży a w Polsce dorzucili200% marży.
Najlepiej poszukaj coś na Allegro.
Ciężko w polsce znaleźć droższy sprzęt niż w Fotojokerze.Nie bądź taki zdziwiony, całość warta jest może 100 $ i pewie za tyle to kupili na hurtowej wyprzedaży a w Polsce dorzucili200% marży.
Najlepiej poszukaj coś na Allegro.
Roznica rzedu ulamkow sekund a nie kilku sekund. Dla wprawionych odczuwalne, na tygrysa zupelnie wystarczy.Zamieszczone przez krasnalek
Zadna lustrzanka nawet z najwolniejszym obiektywem nie ebde ci tak dlugo ostrosci ustawiala jak kompakt cyfrowy.
Canon ma bardzo szybkie zoomy ale tylko te oznaczane USM pozostałe są dobre ale bez przesady. Sigmę mogę zdecydowanie rekomendować, co prawda ja mam i miałem tylko stałki ale jestem nimi zachwycony. No i oczywiście Tamron, to jest fajne, bardzo fajne szkło.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
A ja myślałem, że to MM jest najdroższy. Swoją drogą szkoda, że nie ma u nas takich sklepów, gdzie leżą szkła i możesz je pomacać no i jest oczywiście spory wybór. Znam taki jeden sklep w Galerii Łódzkiej ale oni głównie siedzą w Nikonach a do Canona nie mają zbyt wielu szkiełek.Zamieszczone przez Nemeo
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
ale co mam pisac?
ja tam tylko pracuje.. i nie ja ceny ustalam
smieszne jest to "najdrozszy" - a tu suprajz bo czasem i na allegro jest drozej niz u nas na polce sklepowej... niestety nie w kwestii obiektywow![]()
kazdy kupuje gdzie uwaza za stosowne - ja wybralem ebay... inny wybierze gielde.. jeszcze inny FJ..
eee tam... dzisiaj A510 zanabylem dla mojej slubnej w Foto Joke. 760zl. z rachunkiem, gwarancja i polska instrukcja. na Allegro dalo sie za 740. nie we Wrocku (dodac koszt wysylki + ryzyko niesprawdzenia) i bez polskiej instrukcji (mnie to lotto, ale jak bede aparat sprzedawac to juz ma znaczenie).
na dzis baterie sie rozladowaly (a swoich od Image Banka nie dam :-) ). ale jutro obiecalem kupic 4x2600mAh i wieksza karte pamieci, wiec bede mial poniedzialek z "Bartus, usmiechnij sie" i waleniem fleszem po oczach. zony rulez!
Generalnie Czacha ma rację, każdy kupuje gdzie chce a cena to rzecz umowna. Jasne, że każdy z nas chce kupić jak najtaniej. Swoją drogą kiedyś kupiłem w MM takiego małego Coolpixa 3100 za 555 PLN i nikt tak tanio nie był w stanie tego zaoferować.
Coronado, powiadaszZamieszczone przez Nickifor
z drugiej strony, postaw sie w sytuacji sklepu, ktory chcialby w dobrej wierze sprzedac takiego Pentaksa *istDS (skadinad fantastyczny aparat) a jakis kretyn u naszego dystrybutora narzucil cene, przy ktorej korpus Pentaksa nie ma szans z zestawem 350D + kit + jakies tanie tele.Zamieszczone przez Nickifor
mozesz miec dobra wole i chciec sprzedac klientowi porzadny aparat - ale nie masz szans, chocby skaly sr...y.
co do jakosci i fachowosci obslugi, to niestety mam podobne wrazenia. dobry TIP to niebo a ziemia w porownaniu z fachowcami w "powinni tego zabronic", czy lokalnych sklepach.
juz zupelnie pomijam fakt, ze w 800-tysiecznym Wroclawiu jest jeden porzadnie wyposazony sklep fotograficzny + foto-raj, ktory ma tanio filtry. na te dwa geszefty przypada ze 20 TIP-ow o co najmniej konkurencyjnych cenach![]()