Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Wątek: Sigma 18-200mm f/3,5-6,3 DC OS - sample, mity i fakty.

Coś już napisał

Domyślnie

Też miałem takie podejrzenia co do stabilizacji ale nigdy specjalnie tego nie testowałem. Może nadszedł czas na wykonanie takich eksperymentów. Mam wrażenie że ta ogniskowa (~35mm) jest najgorsza pod tym względem bo bywało, że jakość fotografii z tego obiektywu mnie pozytywnie zaskakiwała i zadziwiała.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dołączyłem do grona szczęśliwych posiadaczy Sigm 18-200.
    Długo się wahałem nad jej kupnem ale fartem trafiła mi się możliwość kupna nówki wygranego w konkursie z okazji dnia kobiet za bardzo małe pieniądze. To przechyliło szalę na korzyść Sigmy. Kupiłem i jestem w 100% zadowolony. Do moich zastosowań jest wystarczająca. Przedstawiam wam moje fotki strzelone dziś rano na targu w Nowym Mieście.

Uwaga wszystkie fotki są oryginalnymi plikami jpg jakie zrobił aparat canon 500d czyli waga każdego zdjęcia to ok 4MB -6MB

18mm vs 200mm

PS. Wszystkie fotki robione z ręki.
    PS2. AF działa szybko nawet powiem, że działa szybciej niż w moim obiektywie kitowym.
    Canon EOS 500D + Kit 18-55 IS + Sigma 18-200 DC OS, Tamron AF 18-270 mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD

Coś już napisał

Domyślnie

Żeby nie było, że tym obiektywem nie da się fotografować. 18mm f/5.6

Coś już napisał

Domyślnie

Ostatnio dokonałem pewnej obserwacji. Mianowicie, mam wrażenie, że przy wyłączonej stabilizacji autofocus działa szybciej. Chodzi mi o to, że autofocus działa na kilka tur, podjazd, zatrzymanie, podjazd, zatrzymanie i podjazd już do punktu ostrości. Przy wyłączonym autofocusie obiektyw jakby robił te przerwy krótsze i szybciej kontynuował pracę silniczka AF. Natomiast ilość tur działania mechanizmu łapania ostrości zależy od ogniskowej i nic tu stabilizacja nie zmienia.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghosthunter Zobacz posta
    ...Przy wyłączonym autofocusie obiektyw jakby robił te przerwy krótsze i szybciej kontynuował pracę silniczka AF. Natomiast ilość tur działania mechanizmu łapania ostrości zależy od ogniskowej i nic tu stabilizacja nie zmienia.
    Przy wyłączonym OS (stabilizatorze) chciałeś chyba napisać??? ;-)

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Coś już napisał

Domyślnie

Oj tak, chodziło o stabilizację Przy włączonej stabilizacji obrazu pauzy w działaniu autofokusa są odrobinę dłuższe.

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sacz

Domyślnie

A jak porównanie aberacji w canonie i sigmie?

Coś już napisał

Lightbulb

Może się komuś przyda. Filmik działania autofocusa tej Sigmy z Canonem 40D na ogniskowej 200mm.

http://www.youtube.com/watch?v=V9voGiaSsGk

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów