Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Sigma 18-125 F3.8-5.6 DC OS HSM do 450D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrewjohn Zobacz posta
    Plotki o wypuszczeniu Canona 18-105 czy 18-125 na razie ucichły, a wakacje się zbliżają.
    Na optycznych o obiektywach napisali:

Po premierze Canona 500D i nowej lampy ucichły plotki na temat kitowego obiektywu EF-S 18-120 mm f/3.5-5.6 IS, a także następcy EF 50 mm f/1.4 USM, choć optymiści spodziewają się zobaczyć do końca tego roku co najmniej dwa nowe obiektywy od Canona. Być może będą to właśnie te dwa modele

Do wakacji raczej nie ma się co spodziewać premiery 18-120.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Dopiero zaczyna Awatar czarekk

Domyślnie

Też jestem bardzo zainteresowany opiniami na temat tego obiektywu. Ma wszystko co jest mi potrzebne
    POzdrawiam
    Czarek

Dopiero zaczyna

Domyślnie

W końcu skusiłem się na ten Sigmę do Canona 50D.
    Chociaż był czas że nigdy Sigma.
    I cóż trzeba przyznać że pierwsze fotki , szybkość taka sobie (miałem Canona 24-105 L ale poszedł do sprzedaży, jak dla amatora starczy słabsze szkło).
    Do Sigmy dokupuję lampę błyskową , bo w pomieszczeniach jej brakuje do Elki sporo. Z lampa błyskową starczy dla amatora. Na zewnątrz spoko, szybkość AF nie rewelacja porównując do 24-105 ale naprawdę wystarczy i może zaskoczyć ( oczywiście cena tych obiektywów to inna bajka) .
    Jeżeli ktoś używał obiektywów Canona z rodziny L to zawsze powie że słaba Sigma.
    Ale za tą cenę i 2 lata gwarancji dla amatora to bardzo dobre szkło. HSM naprawdę działa.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów