Zobacz wyniki ankiety: Która z odpowiedzi jest najbliższa moim "uczuciom" związanym z kalibracja monitora

Głosujących
166. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Wątek: Kalibracja monitora - Ankieta

Mieszany widok

Domyślnie

5.

Wydaje mi się, że Ci co nie kalibrują wezmą rzadziej udział w ankiecie niż Ci co kalibrują. A przez to wynik ankiety może być przekłamany.

Uzależniony

Domyślnie

Mój monitor -odpowiedź 5. (4. dot. pozostałych z którymi mam do czynienia:-D)

Początkowo miałem wyrzuty sumienia z powodu wyrzuconej kasy. Na szczęście szybko okazało się, że była to "wyrzucona" kasa. ;-) Dzięki kalibratorowi m.in. zniknęła charakterystyczna mgiełka, która była zmorą wielu zdjęć.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartel Zobacz posta
    Wydaje mi się, że Ci co nie kalibrują wezmą rzadziej udział w ankiecie niż Ci co kalibrują.
    aż mnie sprowokowałeś do udziału :-)

1. nie kalibruję,

oczywiście nie używam monitora z ustawieniami "wprost ze sklepu", od razu wyłączam wszystkie idiotyczne tryby typu super, hiper, splendid, vivid, etc. a następnie wykonuję jednorazowo regulację wg tych porad:
    http://www.ckmedia.pl/~jankomuzykant/k/0.htm.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    aż mnie sprowokowałeś do udziału :-)

1. nie kalibruję,

oczywiście nie używam monitora z ustawieniami "wprost ze sklepu", od razu wyłączam wszystkie idiotyczne tryby typu super, hiper, splendid, vivid, etc. a następnie wykonuję jednorazowo regulację wg tych porad:
    http://www.ckmedia.pl/~jankomuzykant/k/0.htm.
    Mam tak samo jak ty

Od kiedy porównałam to co widzę u siebie z tym co widzę na skaliborwanym i z odbitką to stwierdziłam, że nie ma sensu zawracać sobie głowy kalibrowaniem skoro ja się bawię a nie zarabiam.
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Uprawnienia umieszczania postów