Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Wątek: CHIP zmienia technologię matrycy w 5D Mark II :)

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Dopóki CHIP nie pisze o sobie "gazeta fotograficzna" - nie jest źle :-)
    Bronią się przed wszechobecnością i dostepnością internetu. Biorą kasę skąd się da bo mają KOSZTY.
    Pieniądz nie śmierdzi :-))))
    Ale na telefony to mają: dawno temu miałem prenumeratę "czegoś" od nich - dzwonią regularnie co kwartał "..a może jednak...?"
    A przy okazji: kto powiedział że Nikon ma fajny manual? Uzutkownik Canona?! Ja tam się nigdy nie moge połapać: po cholerę np kręci się obiektywem przeciw jedynemu właściwemu kierunkowi?! :-)))))

Dopiero zaczyna Awatar ghash
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

przestałem czytać testy i recenzje sprzętu foto w Chipie, bo.....
    dali kiedyś do testów którąś z lustrzanek Canona... a potem publikowali opinie typu:
    "aparat jest bardzo fajny, a zwłaszcza kolor paska na szyję dobrze komponuje się z resztą"

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirlukas Zobacz posta
    Słucham?
    Zależy kto testuje, dla mnie Nikon to porażka jeśli chodzi o ergonomię, ....
    No to jesteś pierwszym znanym mi człowiekiem, który tak mówi. Ergonomia to nie tylko uchwyt. Menu, łatwość dostępu do funkcji aparatu, ich użyteczność. Nawet takie małe "myk" jak auto ISO, którego C jakoś nie może opanować technologicznie - to jest to co się składa na ergonomię użytkowania aparatu. Sprowadzanie ergonomii do uchwytu to raczej nieporozumienie.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    No to jesteś pierwszym znanym mi człowiekiem, który tak mówi....
    No to ja będę drugi :-) Wiem że Nikon wypuścił masę świetnych puszek ale mnie nie leżał żadna z tych, którymi miałem okazję robić zdjęcia.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Tak, Januszu zgadzam się całkowicie i ja również generalizowałem jak i w w/w "teście".
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    No to ja będę drugi :-) Wiem że Nikon wypuścił masę świetnych puszek ale mnie nie leżał żadna z tych, którymi miałem okazję robić zdjęcia.
    To ja się też dołączę . Dla mnie: te wszystki przyciski, dźwigienki, kompletnie bez sensu umieszczone kółka, menu w którym nic nie mogę znaleźć brrrr......

AD rem. przecież oni piszą o aparatach dla ludzi świadomych swoich wyborów. To nie zabawki za 500$. Do tego często Ci co te sprzęty kupują na ogół już coś mają. Dla takich ludzi takie rankingi mają zerowe znaczenie. IMHO tracą czas pisząc coś takiego.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Do tego często Ci co te sprzęty kupują na ogół już coś mają. Dla takich ludzi takie rankingi mają zerowe znaczenie. IMHO tracą czas pisząc coś takiego.
    ej tam... na tym forum tez 99% piszacych w watkach o 1Ds-ach to osoby, ktore u tak nigdy nie zbliza sie nawet do zakupu takich korpusow. ale poped do masturbacji sprzetem jest duzo silniejszy niz rozsadek.

na takiej samej zasadzie gazety motoryzacyjne publikuja "testy" beemek czy bugatti za grube pliki zielonych papierkow, ktorych i tak ogromna wiekszosc czytelnikow nie kupi. w mysl zasady, ze poogladac i poonanizowac sie mozna zawsze

a, co jak co, ale grono informatykow, to grono absolutnie przodujace w onanizmie sprzetowym i w przewazajacej wiekszosci bezmyslnie zakochane w elektronicznych gadzetach. co tu zreszta bede po proznicy psy wieszal... sam jestem informatykiem
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Do tego często Ci co te sprzęty kupują na ogół już coś mają. Dla takich ludzi takie rankingi mają zerowe znaczenie. IMHO tracą czas pisząc coś takiego.
    Ale mają pewnie ponad 100 stron zadrukowane nie tylko reklamami. Dziennikarze maja płącone od ilości tekstu.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    Ostatnie 2-3 lata to jest totalna porażka.
    Odkąd redakcja przeszła do Warszawy pod skrzydła Burdy, ta gazeta stoi na poziomie po prostu żenującym. To jest komputerowo-technologiczny odpowiednik "Bravo Girl".
    Bez przesady z tym "Bravo Girl", chociaż z pierwszym zdaniem po części się zgadzam. Dosłownie w każdym numerze średnio licząc jest kilka-kilkanaście błędów merytorycznych (niektóre znaczne), które to w takim piśmie nie powinny absolutnie się znaleźć. Kiedyś miesięcznik ten był dużo bardziej fachowy oraz "precyzyjny" - teraz z fachowością oraz "jakością" artykułów, testów, porad itp. jest coraz gorzej.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 12-03-2009 o 16:05
    EOS + Speedlite

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vbel Zobacz posta
    A może Chip opisuje nowe 5D MkII ?
    Widziałeś jak wygląda ?

Pozdrawiam
    Błąd edytorski, zamienili fotki 1Ds mkIII z 5D mkII.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów