Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 39 z 39

Wątek: CHIP zmienia technologię matrycy w 5D Mark II :)

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    (...)
    Dlatego wolimy PCLaba, tak ;>?
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Dopiero zaczyna Awatar ghash
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirlukas Zobacz posta
    dlatego czytamy z rozwagą :-P

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirlukas Zobacz posta
    Przyznam się, że nie rozumiem powodów do porównań forum komputerowego z gazetą...

Co do zaś ekipy z Chipa - myślę że qwerty1237 bardzo trafnie to opisał.

Taki Wacek, nim przeszedł do Chipa na stanowisko "chłopięciny od lustrzajek", zapewne robił testy kawy zbożowej, a wcześniej kleju do papieru oraz nożyc ogrodowych.
    Jego motto to pewnie "Ja tam mogiem wsystko przetejstować." Wacek podpiera się podczas testów kilkoma modnymi chłytami z cyklu "my mamy normy ISO, a testy robimy ubrani w białe kitle z demobilu", więc gawiedź dostaje spazmów z zachwytu.
    Wacek czuje się bardzo dobrze w redakcji, ponieważ jego metody popełniania artykułuff nie różnią się od reszty szanownego gremium redakcyjnego.
    Ostatnio edytowane przez jagular ; 16-03-2009 o 21:29
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Dopiero zaczyna Awatar ghash
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    Wacek podpiera się podczas testów kilkoma modnymi chłytami
    - To chyba jakiś chiński chwyt marketingowy...
    - ALE DZIAŁA!!!

generalnie mówiąc - reklamom nie można powiedzieć 'nie' tym bardziej, że więcej się na nich zarabia niż na prenumeratach... bardziej chodzi o fachowość podejścia do sprawy i artykułów, co właśnie 'czasami' reklamy potrafią nieco nagiąć:-D

Bywalec Awatar qwerty1237
    Miasto
    nad morzem

Domyślnie

Poziom artykulow w Chip'ie siegnal latryny i to nie tylko dotyczacych aparatow fotograficznych, ale sprzetu komputerowego i oprogramowania ktore jest glownym tematem zainteresowania tego periodyku.
    Mam wrazenie ze artykuly pisza tam ludzie, na tak zwane zapotrzebowanie. Jest zadanie. Porownac lustrzanki. No to kto jest oblatany najlepiej w tym temacie? Wacek? No bo Wacek ma lustrzanke wiec znaczy ze musi sie na tym znac. Dobra Wacek. Temat twoj. Tylko pamietaj Wacek co mowil naczelny. Firma produkujaca lustrzanki XYZ wykupila pakiet reklam wiec... no ty juz dobrze wiesz co...
    Nastepnie Wacek odpala internet. Robi krotki rekonesans i wychodzi mu ze w marku drugim siedzi CCD, Sony robi najlepsze lustra na swiecie, a system 4/3 jest po prostu boski bo mozna wyswietlac zdjecia z aparatu na monitorze bez czarnych paskow na dole i u gory, po czym dumnie to obwieszcza w swoim artkule wyolujac lawine niepotrzebnych emocji i kupe smiechu w kregu bardziej zorientowanych i krytycznych odbiorcow tresci. Wacek sie kompromituje ale przecietnemu Waldkowi Kiepskiemu ktory przeczytal artykul to zwisa, bo nie ma nawet pojecia o czym Wacek tutaj napisal. Waldek Kiepski wzbogacony o wiedze pomyka do Saturna, Media Marketu czy innego sklepu nie dla idiotow i dokonuje zakupu wspanialego aparatu poswiadcznego certfikatem Chip'a.
    Do takich wlasnie ludzi sa adresowane te artykuly.
    Ostatnio edytowane przez qwerty1237 ; 14-03-2009 o 09:00
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Bywalec
    Miasto
    Boruja Kościelna

Domyślnie

hehe - ubawilem sie

Kiedy zaczynalem szukac czegos, czym da sie zrobic zdjecia , to przekopalem m.in. takie cuda jak C(h)IP'y i inne tym podobne (wersje internetowe), pare ton serwisow, testow i innych takich :] W sumie po prawie roku czytania, analizowania, porownywania, czytaniu o technologii matryc, jakosci materialow, a w koncu JAKOSCI FOTEK z konkretnych puszek (tutaj byly pomocne serwisy zagramaniczne, bo CB info nie znalem jeszcze), zdecydowalem sie na 'nieciekawy', robiacy nieostre, malo-kolorwe, malo-zywe i wogole beznadziejne fotki - system EOS Ale co tam - ja zwykle pod prad pelzne
    Jakos nie utrzymuje takich opiniotworczych periodykow, bo nie umiem zrozumiec, czym sie autor kierowal w wyborze i przy ocenach A reszty nawet nie chce mi sie komentowac

Aaaacha... Z systemu C jestem zadowolony Szkla strasznie drogie, puszki maja malo-ciekawe telewizory zamontowane Ale focieta przyzwoite - a przeciez o to mi chodzilo

Pozdrawiam - zadowolony użyszkodnik C
    Ostatnio edytowane przez Max78 ; 14-03-2009 o 11:35
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
    (40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jeśli mogę wrzucić swoje trzy grosze to z dużą rezerwą traktuje wszelkie czasopisma gdzie na jednej stronie jest test aparatu marki X model Y a na kolejnej całostronicowa reklama tegoż modelu.

Niestety nie jest to domena tylko CHIPa. Ostatnio parę razy wpadło mi w rękę czasopismo fotograficzne Foto Kurier. W jednej części numeru był test A900 a obok całostronicowa reklama A900 (na której już w tym samym numerze był umieszczony znaczek, że to czasopismo przyznało ocenę "Bardzo Dobry"). Tak testowali to body, żeby tylko jasno nie napisać jaki to body ma poziom szumów matrycy (prawdę w końcu napisali, że siada i przy D700 i przy 5DmkII ale dopiero przy okazji innego numeru gdzie testowali 5DmkII i nie było już reklamy A900). No comments.

Tak, że niestety czym więcej reklam tym większa zależność obiektywizmu od ilości reklam i testy można sobie wsadzić wiadomo gdzie CHIP jest skrajnym przykładem czasopisma, które ma dużą objętość a niską cenę dlatego, że finansowane jest przez reklamodawców ale takie są niestety realia.

7D + C10-22 + C17-55 + C70-300 + C100L macro + 580EX II + BG-E7

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów