Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 151

Wątek: Focenie koncertu bez lampy - Help !

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

wlasnie o to chodzilo z ta masakra, to moje przeklenstwo, za ciasno kadrowalem na tym koncercie, niewiem dlaczego boje sie szerokiego kata, moze jakies sesje z psychoanalitykiem zeby wyeliminowac moj lek ? dzieki, ale jeszcze dluga droga przede mna, btw fajne portfolio na plfoto
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Jurek Plieth

dzięki

thorin

dzięki także. Na nastepnych koncertach to damy dopiero czadu

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez woyd ; 28-07-2005 o 23:53

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd
    Podczas focenia na SLOT-cie przyglądałem się zawodowcom. Jeden gość miał 20D + szkło ze stabilizacją - temu to bankowo fajne fotki wyszły
    Wlaze na OT

20D ze szklem ze stabilizacja robi fotki koncertowe np tak:
    http://vitez.ceron.pl/koncerty/tlove/

Ale nad kadrami i tak musze popracowac. Trudnosci technicznych (sprzetowo) nie mialem zadnych (Tv na 1/125 , pomiar skupiony w centrum, EV -1 , bez lampy, iso800). Ale zawodowcem nie jestem

Miasto
    Silesia

Domyślnie

pol tego watku to OT nie martw sie Vitez nie poskarze nikomu a z tymi trudnosciami sprzetowymi to zart mial byc ?
    Ostatnio edytowane przez thorin ; 29-07-2005 o 13:46
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    a z tymi trudnosciami sprzetowymi to zart mial byc ?
    Nie rozumiem? Nie doczytales czegos? Napisalem ze trudnosci sprzetowych NIE mialem... jedynie doswiadczenie kulejace bo to moje pierwsze koncertowe foty.

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    (Tv na 1/125 , pomiar skupiony w centrum, EV -1 , bez lampy, iso800). Ale zawodowcem nie jestem
    skupiony w centum kadru? bo w fotkach #1 i #2 to nie wierze (srodek jest ciemny, wiec bylo by przejarane). a czemu dajesz -1? doswiadczenie?
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Nie rozumiem? Nie doczytales czegos? Napisalem ze trudnosci sprzetowych NIE mialem... jedynie doswiadczenie kulejace bo to moje pierwsze koncertowe foty.

no jasne ze nie doczytalem, nie doczytalem sie w Twojej stopce takiego elementu uposazenia ktory mialby spawiac "trudnosci sprzetowe"

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gawryl
    skupiony w centum kadru? bo w fotkach #1 i #2 to nie wierze (srodek jest ciemny, wiec bylo by przejarane). a czemu dajesz -1? doswiadczenie?
    Pisalem ogolnie, te szersze to 10D na centralnie wazonym byly (i 17-40 ktorego juz nie mam), te blizsze to skupiony.
    A -1 EV oraz tryb Tv (i RAW offcourse) - na bazie wycinkow z exifa jakie publikuje Slawomir Jankowski przy swoich koncertowkach (nie wiem czy jeszcze to robi ale kiedys kazde zdjecie mialo najwazniejsze elementy exifa) i... sprawdza sie 8)

Cytat Zamieszczone przez thorin
    no jasne ze nie doczytalem, nie doczytalem sie w Twojej stopce takiego elementu uposazenia ktory mialby spawiac "trudnosci sprzetowe"
    Wlasnie dlatego ich nie mialem... i to nie byl zart... ale chyba nam sie cos fazy rozjechaly bo sie nie rozumiemy .

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Witam

Ja jeszcze raz z tematem koncertowych zdjęć bez lampy. Tym razem na Woodstocku Na prośbę zespołu Moskwa fociłem ich koncert. Niektóre zdjęcia znalazły się już na forum Maleo Reggae Rockers:

http://www.forum.maleo.pl/viewtopic....r=asc&start=15

Co Wy na to ?? Było fajne światło, i fociło się całkiem przyjemnie (czasy 50-160). Zdjęcia zmniejszałem i niektóre wyostrzyłem ciut w Irfanie. ISO oczywiście 1600.

Pozdrawiam
    Woyd
    Ostatnio edytowane przez woyd ; 08-08-2005 o 23:37

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Miasto
    Silesia

Domyślnie

no woyd, musze powiedziec ze zazdroszcze Ci jak cholera bylem na woodstocku 2003 od tego czasu ciulam na sprzet i w wakacje pracuje, ale jednoczesnie focic i bawic sie na woodstocku to przyjemne z pozytecznym a fotki spokens

Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów