Strona 2 z 15 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 151

Wątek: Focenie koncertu bez lampy - Help !

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

probowalem tez metody zdjec seryjnych, robisz dwa-trzy zdjecia tego samego ujecia i drugie albo trzecie musi wyjsc nieporuszone (mi wychodzilo), jak ta technika sprawdza sie w ciezkich warunkach bojowych? podobnie?
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    probowalem tez metody zdjec seryjnych, robisz dwa-trzy zdjecia tego samego ujecia i drugie albo trzecie musi wyjsc nieporuszone (mi wychodzilo), jak ta technika sprawdza sie w ciezkich warunkach bojowych? podobnie?
    Tego to ja nie wiem, ta technika nigdy mi nie zdala egzaminu (moze ja czegos nie lapie ?), wiec dalem sobie spokoj z nia...
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Miasto
    Silesia

Domyślnie

ok, biore wiec Tamrona i kitowe szklo (sam niewiem po co) pomyslalem sobie ze monopody sa dobre, ale dla tele, a mi w sumie ogniskowa wychodzi 120 mm, testowalem i jesli czas nie bedzie dluzszy niz 1/15 sekundy to technika seryjnych zdjec pozwala mi zrobic nieporuszone zdjecia, chyba ze polecasz dlugi czas naswietlania ? tak okolo sekundy ? (tak zeby zdjecia wyszly ciekawsze) hmmm duzo mozliwosci, mam nadzieje ze Janson to nie Manson i nie wyrzuci mnie za natarczywosc chyba jednak wezme ten statyw ku uciesze gawiedzi
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...

Miasto
    Poznań

Domyślnie

No nie wiem czy uzywalbym czasu ok. sekundy, mozesz pare takich zrobic zeby zobaczyc jak to wyjdzie, ale na koncertach muzycy sie ruszaja, wiec rozmyja sie okropnie. Kombinuj z roznymi czasami (pozniej sie pochwal efektami). Poszukaj tez strony Slawomira Jankowskiego z prfc on czesto koncerty robil i badrzo fajnie mu wychodzily.
    Troche moich knotow

Miasto
    Silesia

Domyślnie

heh wiem ze wyjdzie rozmyte, ale mam nadzieje ze trafie na moment kiedy choc wokalistka prez sekunde sie nie poruszy, wiesz jakas ballada albo cos, mam nadzieje ze bedzie sie czym chwalic, niestety na p[odpatrywanie nie mam czasu bo zaraz ide do roboty a z roboty prosto na koncert... hmmm pelna amatorka i improwizowanie bedzie uciekam, schreibne cos tu jeszcze wieczorem, pozdro

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

jesli wierzysz, ze ktos nie poruszy sie przez sekunde, to rzeczywiscie amatorka sie zapowiada... powinienes zresygnowac z tego pomyslu

a pomysl Polaco sam chetnie kupuje
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gawryl
    jesli wierzysz, ze ktos nie poruszy sie przez sekunde, to rzeczywiscie amatorka sie zapowiada... powinienes zresygnowac z tego pomyslu

a pomysl Polaco sam chetnie kupuje
    Ktory pomysl jesli mozna wiedziec ? Bo ten ze statywem przerobionym na monopod to nie moj (pozniej zostane oskarzony o plagiat i bedzie wstyd ).
    Troche moich knotow

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polaco
    Ktory pomysl jesli mozna wiedziec ? Bo ten ze statywem przerobionym na monopod to nie moj (pozniej zostane oskarzony o plagiat i bedzie wstyd ).
    chodzilo mi wlasnie o pomysl przerobienia statywu na monopod. jesli nie Twoj - to dzieki, ze sie dzielisz uzyskanymi od innych informacjami.
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Miasto
    Silesia

Domyślnie

bierzecie wszystko doslownie, moze nie sekunda, ale na tyle dlugi czas zeby reszta zespolu sie gibala a wokalistka nie, co do monostatywopodu, hmmm no poprobujemy

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

zajrzyj tutaj - masz podany fajny patent z synchronizacją flesha na drugą kurtynę, może dać ciekawe efekty. zresztą eksperymentuj, doczytuj. za którymś razem będzie tak jak chcesz, przy odrobinie konsekwencji...
    gra i buczy bebop

Strona 2 z 15 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów