Cytat Zamieszczone przez marek_zielona Zobacz posta
Kontrast - odnoszę wrażenie, że za bardzo pobity jest kontrast (może to ustawienia mojega monitora). To bardzo subiektywne wrażenie - nie wiem jak to wytłumaczyć - mnie razi po oczach nadmiar bardzo intesywnej zieleni i rybka się zlewa z tłem jak na nią patrzę? Może dlatego mam wrażenie brak ostrości???
To jest mozliwe, podnosilem kontrast. Sprobuje nastepnym razem nie szalec.

2. Ostrośc - już chyba wiem - popatrz na na zdjecie numer 2 - na wysokości rybki po lewej masz ostre rośliny, a rybka nie jest ostra - to jednak nie kwestia ostrosci zdjęcie jest chyba poruszone, delikatnie ale jednak. Może ktoś inny podpowie. Jam mam nikłe doświadczenie w robieniu fotek lustrzanką (dopiero zaczynam).
Nie, nie, nie, zalezy na ktorego samca Ramirezy patrzysz, jesli na lewego to to jest GO. :-D Ostrosc byla lapana na centralny AF na lewego wyzej zreszta ... zdjecia ze statywu wiec ... przekombinowales.

Za chwilę coś wrzucę dla Ciebie tu na forum (u siebie w wątku CB) z moich ostatnich prób z lustrznką.
Chetnie wpadne, daj znac.

A Twoje fotki mi się podobają - bardzo.
Dzieki, szczerze powiedziawszy tez jestem z nich w miare zadowolony gdyby nie ta zielen ale na ostatnim ogolny wydaje sie, ze wyszla calkien naturalna.

P.S. tła nie musisz wklejać - ustaw na czas zdjęć za szybą na zewnątrz akwarium.. Jesze tak dodam - masz fajny bokeh na tych zdjęciach - pomyśl jednak o wystawieniu tła na czas zdjęć... ramirezki by jeszcze piękniej wyglądały jakby to tło było ciemniejsze - żółty lubi czarny
Moze ... ale watpie. Dzieki za odwiedziny i komentarz.