Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Ładowarka z USA /110V 60Hz/

Coś już napisał Awatar piompo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Nikt tutaj nie teoretyzuje. W praktyce w większości przypadków odchyłka mieści się w przedziale 2-3V (oczywiście na minus) a napięcie nigdy nie spada do poziomu 220V.
    No nie wiem, wczoraj u mnie mierzył elektryk do odbioru budynku i w całym domu mam 240V....

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piompo Zobacz posta
    No nie wiem, wczoraj u mnie mierzył elektryk do odbioru budynku i w całym domu mam 240V....
    Zwróć uwagę iż napisałem "w większości przypadków", jednakże jak by nie było to 240V mieści się w normie zawartej w przepisach o prawie energetycznym.
    EOS + Speedlite

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Teraz ładowarki do sprzętu robią już uniwersalne. Ich zasilacze (impulsowe? - fachowcy mnie zaraz zjedzą ) mają bardzo dużą tolerancję. Zasilacz laptopa przy którym siedzę ma w opisie 100-240V, 50-60Hz. Ładowarka do mego 400D też tak ma. (oba sprzęty przyjechały z USA) W moim przypadku dostosowanie do polskich warunków polegało na podmianie kabla wejściowego, który zresztą jest odłączany pewnie właśnie z tego powodu - różnice we wtyczkach w różnych krajach. Nie wiem jak jest w 5D, wątpliwości powinien rozwiać opis na zasilaczu (ładowarce)
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów