Bardzo fajne efekty można osiągnać. Wielkie dzięki
Bardzo fajne efekty można osiągnać. Wielkie dzięki
Uśmiech, amatorski Eosik, KIt, coraz więcej radości z pstrykania.
Kilkanascie wywolalem, ale nie uzyskalem ani razu takiego efektu, ani moi koledzy. Wyglada mi to raczej na Fomapan 100.
Czb to nie tylko czarne i biale, ale rowniez ziarno. Uzywalem wtyczke do programu DxO i porownywalem do recznej ascr. PS stylizacji na czb i dochodze do wniosku, ze mozna recznie, bez wydawania pieniedzy na programy dojsc do tego efektu.
tutek super . tylko teraz naszło mnie pytanie czy tak samo da się zrobić np z architekturą chodzi mi o to czy schemat postępowania jest ten sam czy coś powinno się robić inaczej, no I drugie pytanie czy do czegoś ta obróbka się nie nadaje czyli np nie jest dobra do makro itp?
VanMurder - dzięki. Twój sposób konwersji foto do czarno-białego jest moim ulubionym, nic lepszego jeszcze nie poznałem. Mam do Ciebie i innych forumowiczów pytanie w związku z faktem, że w nowym Camera Raw 7 ustawienia suwaków trochę się pozmieniały. Ja nie potrafię osiągnąć takich samych efektów i daltego w camera calibration wracam do procesu 2010. Jak Wy sobie radzicie z konwersją RAW do b-w w najnowszym camera raw 7 (2012)?
Canon 5D Mark II | C 28 1.8 | C 50 1.4 | C 85 1.8 | YN-565EX | Manfrotto 725B
Nie widzę zdjęć poglądowych, czy tylko ja mam tak?
CMEHA - reszta to upgrade
Wszyscy tak mają. Zdjęcia umieszczone na jakimś serwerze zniknęły - na wielu serwerach znikają automatycznie po jakimś czasie. Niestety tylko autor może je przywrócić.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.