Tomek - ale "także" nie znaczy "tylko" .
Gornicy walcza glownie o swoje prawa ale przy okazji zwiazkowcy na tym skorzystaja.
Natomiast ty napisales w stylu jakoby tylko o prawa zwiazkowcow walczyli a nie swoje.
Ja na demonstracji jednak nie bede.
Tomek - ale "także" nie znaczy "tylko" .
Gornicy walcza glownie o swoje prawa ale przy okazji zwiazkowcy na tym skorzystaja.
Natomiast ty napisales w stylu jakoby tylko o prawa zwiazkowcow walczyli a nie swoje.
Ja na demonstracji jednak nie bede.
http://serwisy.gazeta.pl/fotografie/...6,2839863.html
Bitwa górników z policją. Przed gmachem Sejmu doszło do starć górników z policją. Użyto armatek wodnych. Są ranni.(...)
Ktoś bił...eeee tzn był?fotki z bitwy ma .... a moze sobie teraz aparat suszy bo polewaczka nie zauwazyla oczoje..nej kamizelki i lala rowno po wszystkich :-)
Hmm powinni skonstruować maski p-gazowe z "płaskimi" szybkami specjalnie dla fotoreporterów.
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Nie bylem ale... wracalem sobie z miasta ok godz 14:00, wysiadalem na Trasie Lazienkowskiej przystanek Rozbrat i... wysiadlem w samym srodku bijatyki, demonstracji.
Kilkudziesieciu gornikow wypadalo wlasnie na Trase blokujac ruch - dostawali palami.
Na dole na ul. Lazienkowskiej - co najmniej tysiac demonstrantow, petardy, dwa wozy z armatkami - zaganiali ich w strone stadionu.
Po mojej lewej Policja juz czyscila Trase, po mojej prawej nadciagaly posilki policyjne (kilkudziesiciu uzbrojonych po zeby).
Dookola kilkunastu fotografow, kilka kamer, nawet z telefonow pstrykali.
Musialem chwile stac na tym przystanku bo nie wiedzialem w ktora strone sie ruszyc.
No i oczywiscie... nie mialem aparatu ze sobaa mi tuz za plecami dwoch policjantow odprowadzalo mocno spalowanego (krwawil - w glowe oberwal) mlodocianego demonstranta
.
A mogly byc fajne zdjecia, ale leb mnie od rana strasznie boli (zmiana pogody) i tak bym sie nie mogl skupic na foceniu.
To teraz na niezłą balangę, z morzem wypitego alkoholu, mówicie w Warszawie "zmiana pogody" ?ale leb mnie od rana strasznie boli (zmiana pogody) i tak bym sie nie mogl skupic na foceniu.![]()
![]()
![]()
szczególnie jak jako "berzerker" przebijasz się głową przez kordon policyjnyZamieszczone przez Nemeo
![]()
gra i buczy bebop