SUPER TAKUMAR 1,4 50 moim zdaniem najlepsza 50-tka na m42.
Miałem redukcje z potwierdzeniem ostrosci,pozyteczna rzecz ale dopiero z 40d,z 350d srednio trafiała mi w punkt.Mysle ze z 50d będzie dobrze.
SUPER TAKUMAR 1,4 50 moim zdaniem najlepsza 50-tka na m42.
Miałem redukcje z potwierdzeniem ostrosci,pozyteczna rzecz ale dopiero z 40d,z 350d srednio trafiała mi w punkt.Mysle ze z 50d będzie dobrze.
5D/T17-35 2.8-4/C50 1.4 /C100 2.0/C70-200 4L/430EX II
...moze wrzuci ktos zdjecia z jakis m42 na przejsciowce z potwierdzeniem ostrosci? albo jakis link? najlepiej cos ok 50mm. BTW ma ktos doswiadczenie albo link do opini/testow jak sie sprawuja na canonach m42 od mamiya/sekor?....
przy manualnej 50-tce ostrzenie jest bardzo sympatyczne-mały skok .masakra sie robi od 200mm
za matówke z klinem łącznie z przesyłką zapłaciłem 160zł. nowa. ostrzenie piękne - jak w prakticach. miałem przejściówke z potwierdzeniem ale widocznie jestem starej daty - wolę kliny. mając kilka obiektywów, a na dodatek z różnych systemów to takie adaptery z potwierdzeniem drogo wychodzą. wolę jedną pożądną matówke i zwykłe adaptery. z 50 bardzo chwaliłem sobie planara 1.4 , jest test na optyczne. a czy wie ktoś jakiej jakości zdjęcia wychodzą z 50mm 1.4 FD - starych canonów? nie przeraża mnie, że trzeba adapter z soczewką poniewarz potrafię to ominąć![]()
Ostatnio edytowane przez irekaro ; 08-03-2009 o 14:32
canon
a gdzie można kupic matówkę z klinem ?-na all są z siatką tylko
Czy mógłby ktoś powiedzieć czy zastosowanie w body matówki z klinem zmienia coś jeżeli chodzi o współprace z obiektywami canona?
ja kupiłem na allegro, czasami się zdażają. nie zauważyłem by się coś zmieniło przy współpracy z obiektywami. dalej pokazuje punkty AF
canon
ja poradziłem sobie na razie w inny sposób-daję podgląd Live Wiew i ostrzę-trochę to dziecinne-ale efekty ********e
a ja od dawna używam matówki z klinem do manuali