Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 50

Wątek: Czy nie jestem już trochę za stary?

Uzależniony

Domyślnie

Trzydziestka powiadasz... Życie nabrało już tempa, teraz poleci jak z górki ??:

Ciekawe hobby pomaga złagodzić objawy andropauzy... czy tego, jak mu tam... "kryzysu wieku średniego"

Jeśli uważasz, że fotografia nie jest dla Ciebie, zawsze możesz wziąć się za akwarystykę

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Do kryzysu wieku średniego to jeszcze trochę...
    Ale jak już przyjdzie to najlepiej spróbować aktu.

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Co do starości,to wydaje mi się,że fotografia to znakomite hobby i recepta na nudę i zniechecenie po przejściu na emeryturę.
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Domyślnie

przestań za stary to jesteś na uprawienie sportu wyczynowego a nie na foto Bierz sprzęt w łapy i do dzieła
    pozdro
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dzięki za budujące porady.
    Właśnie kupiłem aparat i szkła, zadecydowały opinie na forum; wybrałem aparat Canon 50d oraz dwa obiektywy 17-40/f4 oraz 70-200/f4 zbierają bardzo dobre opinie. Zresztą kończył mi się vat do odliczania... :-)
    Pozwolę sobię na jeszcze jedon pytanie, ale założę na nie oddzielny wątek chodzi o efekt abberacji na 17mm zakresie przysłon f4-f11, ale to w innym wątku.
    Bardzo Wam dziękuję

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gooduser Zobacz posta
    Właśnie kupiłem aparat i szkła, zadecydowały opinie na forum; wybrałem aparat Canon 50d oraz dwa obiektywy 17-40/f4 oraz 70-200/f4 zbierają bardzo dobre opinie. Zresztą kończył mi się vat do odliczania... :-)
    Pozwolę sobię na jeszcze jedon pytanie, ale założę na nie oddzielny wątek chodzi o efekt abberacji na 17mm zakresie przysłon f4-f11, ale to w innym wątku.
    Bardzo Wam dziękuję
    Mam identyczny zestaw :-)
    Też jestem po 30 :-)
    I też lubię fotografię.
    Tak więc witam w klubie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gooduser Zobacz posta
    Bardzo Wam dziękuję
    Na Twoim miejscu dokupilbym do szkiel ktore masz Canona EF 50mmf1,8.Szklo taniutkie z b.dobrą jakoscią.Przyda się jasna stalka za takie pieniadze.W dodatku wygładzi dziurę w ogniskowych.Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

tak się tylko zastanawiam-mam 30 dychy na karku zero doświadczenia z fotografią, jakieś zdjęcia pewnie porobię, ale czy to trochę nie za późno zaczynać w tym wieku...

kurcze i martwisz się abberacją?
    pozdrawiam
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotokor1 Zobacz posta

kurcze i martwisz się abberacją?
    pozdrawiam
    Mnie też to zszokowało

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    .Przyda się jasna stalka za takie pieniadze.
    do czego???

wybacz ale zauważyłem na forum ciekawe zjawisko polecania każdemu i zawsze obiektywu 50/1,8

i bardzo chciałbym poznać odpowiedź na nurtujące mnie pytania:
    ile zdjęć sam zrobiłeś tym obiektywem
    ile zdjęć zrobili nim początkujący przez pierwsze pół roku posiadając inne obiektywy dobrej klasy

co według ciebie jest ważniejszym zakupem przy ograniczonych środkach finansowych: obiektyw 50/1,8 czy np. karty, filtry i dodatkowe baterie??

Oczywiście że ten obiektyw jest wart ceny, chociaż z czasem zaczynam w to wątpić i przekonywać się że lepiej kupić dobrą 50 manualną pod 42, ale nie popadajmy w przesadę bo nie dla każdego jest on koniecznym zakupem. Osobiście uważam że znacznie lepiej na początku przygody z fotografią zakupić za te pieniądze wężyk albo filtr polaryzacyjny albo dodatkową kartę czy też zestaw baterii.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów